Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tog hem 17 miljoner kronor: "Var i ett drömlikt tillstånd"

Jätteskrälle Luna Mera Doc hade en stor del i supervinsten Foto: Malin Albinsson / Kanal75

Det var stor final och 50 jackpott-miljoner att dela ut när V75 avgjordes på Örebro på Nyårsafton. 

Då fixade en man i Växjö alla rätt – och tog hem supervinsten på 17 miljoner kronor. 

En vinst han kan tacka datagenererade systemet Harry Boy för. 

– Strax efter tolvslaget gick han en promenad i skogen där de bodde. Det var nyfallen snö och han upplevde att han var i ett drömlikt tillstånd, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog. 

Tre system fixade sju rätt och 17 miljoner kronor när V75 avgjordes på Örebro. 

Två utav dem lämnades in utomlands. Ett på Malta och ett i Tyskland. 

Det tredje systemet satte datagenererade systemet Harry Boy ihop och lämnades in av en man i Växjö. Kostnad: 96 kronor. 

Mannen var inte registrerad på ATG och var fram till Nyårsdagen okänd av spelbolaget. 

"Följer inte trav regelbundet" 

Då ringde han upp vinnarambassadören Hans G Lindskog. 

– Han ringde mig på förmiddagen på Nyårsdagen och visste egentligen inte vad han skulle göra... Han satt hemma med en papperslapp som han hade kollat åtskilliga gånger och jämfört med den rätta raden, säger Lindskog. 

Mannen följde inte sändningen live och var enligt "Hans G" måttligt travintresserad. Systemet lämnade han in på Hemköp i Växjö samtidigt som hans polare köpte mat. 

– Han var på tillfälligt besök i Växjö och i samband med att de skulle handla käk på Nyårsafton hade han hört talas som att det var Multijackpott. Så samtidigt som hans kompis köpte käkat lämnade han in en Harry Boy för 96 kronor. Han tycker det är roligt med hästar men följer inte trav regelbundet. Han tittade inte på själva sändningen, men innan de skulle käka tittade han på mobiltelefonen och såg att han hade sju rätt, säger han. 

"Ett jävligt begåvat system" 

2017-års nyårsfirande lär mannen inte glömma i första taget. 

– Han tittade på den där lappen flera gånger och var mer eller mindre i chocktillstånd. Strax efter tolvslaget gick han en promenad i skogen där de bodde. Det var nyfallen snö och han upplevde att han var i ett drömlikt tillstånd. Sedan visste han på förmiddagen efter inte vad han skulle göra. Men jag hjälpte honom att fixa ett ATG-konto där han registrerat vinsten, säger Hans G. 

Vidare berömmer Hans G Lindskog Harry Boy, som bland annat prickade in jätteskrällen Luna Mera Doc i den sjätte avdelningen. 

– "Harry" har ju fixat ett jävligt begåvat system. Det mesta anmärkningsvärda är att "Harry" i den sjätte avdelningen har med storfavoriten Highland Parker och en till... Enprocentaren Luna Mera Doc. Det är ju Harrys storhet, att han hittar en sån kantboll. Harry Boy fixar degen, säger han och skrattar. 

Hur rankar du den här vinsten? 

– Det är absolut topp tio vad gäller de vinnarstorys som jag har under de fem åren som jag hållit på. Tveklöst är det så. Hade de handlat mat någon annanstans än på Hemköp i Växjö hade det inte blivit några miljoner. 

 

Systemet:

Avd 1: 5 och 13

Avd 2: 5, 8 och 9

Avd 3: 3 och 6. 

Avd 4: 3 och 5. 

Avd 5: 4 och 9. 

Avd 6: 6 och 12. 

Avd 7: 4 och 5. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!