Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Persson vann Derbyt – igen

Foto: Kanal75

Järvsö Pegasus var överlägsen i Svenskt Kallblodsderby.

Och fixade Jan-Olov Perssons fjärde derbyseger.

- Han bara flög ifrån dem. Trevligt med en derbyseger på födelsedagen, sa 58-åringen.

Jan-Olov Persson hade kvalat in hela fem hästar i årets upplaga av Svenskt Kallblodsderby men födelsedagsbarnet fick se loppet från sidan då han var avstängd.

Och det blev en nagelbitare för kallblodsspecialisten.

På första bortre långsidan galopperade favoriten Tand Kraft, sedan galopperade även stallkamraten B.W.Sture när han kom till ledningen 500 meter från mål. 

"Händer inte alla födelsedagar..."

Men då tog nästa stallkamrat över showen och Järvsö Pegasus försvann ifrån sina jämnåriga konkurrenter tillsammans med Örjan Kihlström.

Segertiden 1.24,2 var tangerat svenskt rekord över distansen 2 140 meter autostart.

För Jan-Olov Persson var det alltså fjärde segern Svenskt Kallblodsderby: Hallsta Lotus 2004, Stjerne Faks 2007, Järvsöviking 2008 och Järvsö Pegasus 2017.

- Inte alla födelsedagar man får en derbyseger, skrockade Jan-Olov Persson.

För kusken Örjan Kihlström var det första segern i Svenskt Kallblodsderby.

"Jag kommer inte hem i kväll" 

- Järvsö Pegasus var grymt fin i dag. Hästen är det viktigaste. Jag har aldrig vunnit derbyt tidigare så det är stort.

I TV12 bjöd travexperten Mohammed Malla på återhållsam segerglädje. Han är en av tio delägare i Järvsö Pegasus som fick 700 000 kronor för segern.

- Mamma Mia! Fantastisk kul! Jag har älskat kallblod hur länge som helst och får vara med och uppleva detta… Det gäller att vara bäst när det gäller och Pegasus var bäst i dag. Nu blir det fest. Jag kommer inte hem i kväll.

 

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75