Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN

Timo Nurmos svar: ’’Är inte jätteorolig’’

Publicerad

Stefan Melander skriver i sin onsdagskrönika att han inte tror att Readly Express kommer till start i Elitloppet. 

I Travronden svarar tränaren Timo Nurmos på spekulationerna. 

– Än är jag inte jätteorolig, säger han till Facktidningen. 

Senast Readly Express startade i ett travlopp var när hästen vann ”världens tuffaste travlopp”, Prix d'Amerique, i vintras. 

Sysselsättningen sedan dess: Semester och avelsarbete. 

I en intervju i februari menade tränaren Timo Nurmos att det är Elitloppet som är målet. 

– Vi siktar på Elitloppet och sedan kanske det blir något lopp innan. Det blir det förmodligen, sa han då.  

”Tror inte han startar”

Under onsdagen skriver travtränaren Stefan ”Tarzan” Melander i sin krönika i Expressen att han inte tror att Readly Express kommer till start i Elitloppet. 

– Tror inte att han startar, Elitloppet om en månad, för mig är det omöjligt att han kan gå två heat då utan att ha startat på så länge och ännu inte är anmäld till lopp, skriver ”Tarzan”. 

Melander menar av den anledningen att  den franske superhästen Bold Eagle bör gälla som favorit att vinna loppet. 

”Det finns fortfarande tid” 

I facktidningen Travronden ”svarar” Timo Nurmos på utspelet – och menar att hästen snart ska börja uppladdningen inför loppet. 

Helt säker är han dock inte på att hästen kommer till start. 

– Än är jag inte jätteorolig. Det finns fortfarande tid och skulle det bli för tajt inpå och hästen inte känns på topp får vi ta ett senare lopp. Det är inte mycket mer med det, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag