Timo Nurmos: Jag vill att John Campbell kör

Publicerad

Tjacko Zaz gjorde en heroisk insats när han vann på 1.09,5 i årsdebuten.

Tränaren Timo Nurmos hoppas på en inbjudan till Elitloppet – och avslöjar vilken kusk han vill ha i så fall.

- Jag vill att John Campbell kör. Det skulle passa perfekt, säger Nurmos.

 Femårige Tjacko Zaz gjorde ett enastående lopp i slutet av april när han vann V75 på Åby för Björn Goop. Trots en stenhård inledning, med 1.06 de första femhundra metrarna, så gled han bara undan till en lätt seger. Han travade 1.09,5 i årsdebuten och efteråt var det många som tyckte att hästen skulle få en plats i Elitloppet. Segertiden är den snabbaste tiden i år i Europa på en tusenmeters bana och det kan även vara den snabbaste tiden i världen i år på en tusenmeters bana. Det var hästens femte raka seger och han är nu klar för finalen i Silverdivisionen under elitloppshelgen. Men Timo Nurmos och ägarna vill hellre vara med i Elitloppet.

- Vi vill gärna vara med, självklart. Hästen är bara fem år och det är inte normalt att springa 1.09,5 i en årsdebut på det sättet som han gjorde. Det är ingen som vet hur bra han är. Han fick inbjudan till både Copenhagen Cup och guldloppet i Gävle men jag tackade nej. Jag siktar mot elitloppshelgen istället, säger Timo Nurmos.

- Man ska också tänka på att han inte fick något optimalt lopp i årsdebuten. Han sprang i andraspår i första kurvan och öppnade 1.06 första halvvarvet. Åby är heller inte sveriges snabbaste bana.

- Han känns mycket bra efteråt i träningen och har tagit loppet fint. Han är pigg och glad och tycker att livet leker.

”Det vore roligt med Campbell”

Timo Nurmos har inte hört något ännu från Solvallas sportchef Markus Myron om Elitloppet. Det återstår fortfarande några platser att fylla och om hästen får en inbjudan så har Nurmos ett önskemål om vem som ska köra.

- Om vi blir inbjudna kommer jag att fråga John Campbell om han vill köra honom. Det vore roligt och jag tror att hästen skulle passa perfekt till Campbell. Björn Goop är ju upptagen med Timoko och Cruzado Dela Noche, säger Nurmos.

"Kommer att vinna något stort lopp i år"

Solvalla-tränaren säger vidare att om det inte blir Elitloppet så lär det bli andra stora lopp framöver för Tjacko Zaz.

- Han är bara fem år och utvecklas hela tiden. Han har gått mycket framåt mot i fjol och det var överraskande att han sprang så fort i årsdebuten. Hästen hade mest gått styrketräning innan och ett jobb efter 1.20 som snabbast. Han är inget träningslejon och man kan inte köra så fort i jobben med honom så han var inte toppad inför det loppet. Han bara leker när man tränar hemma.

- Om det inte blir några bakslag så kommer han att vinna något stort lopp i år. Som sagt, ingen vet hur bra hästen är och vi har inte sett botten i honom än. Han är riktigt stark och blir aldrig trött i jobben.

- Det är en väldigt trevlig häst att hålla på med och han är otroligt fin att köra. På en skala från ett till tio så är han tio på allt. Han trivs otroligt bra i livet, säger Timo Nurmos.

 

Av Michael Carlsson/Kanal 75

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag