”Tillhör du eliten ska du leverera en sån här helg”

Adrian Kolgjini efter segern med Upstate Face.
Foto: Lars Jakobsson / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Adrian Kolgjini hade en fin helg på Solvalla. 

På två tävlingsdagar körde stallet in knappt en miljon kronor. 

– Det är en sådan här helg du ska leverera om du tillhör eliten, säger 28-åringen. 

Stall Kolgjini startade tio hästar under elitloppshelgen på Solvalla och fick med sig några riktiga fullträffar. Upstate Face inledde med seger i bronsdivisionens final och under söndagen var Upset Face heroisk tvåa i montéeliten. 

Lägg därtill en tredje plats i treåringseliten och seger i fyraåringseliten där Kali Smart travade nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska ston på fina tiden 1.09,8 över 1640 auto. 

– Det är skönt. Hela stallet har fungerat väldigt bra hela helgen och de senaste månaderna. Alla hästar som står på benen och är felfria är på pallen i nästintill alla lopp. Det är en fantastisk känsla just nu, säger Adrian Kolgjini. 

Tae Kwon Deo mot Årjäng

Vad betyder det för dig att leverera en sådan helg? 

– Elitloppet är ju våra hjärtan, det är travsportens hjärta. Det är en sådan här helg du ska leverera om du tillhör eliten. Det känns bra att vi hör hemma här. 

Stall Kolgjini körde in knappt en miljon (950 000 kronor) på två dagar. Men stallets äldre stjärna Tae Kwon Deo fick stanna hemma. Hingsten har inte fått till det i årets inledande starter och på friska ben finns de många som hoppats se hästen under elitloppshelgen. 

– De får vänta till Årjängs Stora Sprinterlopp. Då kommer han ut igen. 

Känns han bra hemma?

– Han känns bra men Elitloppet kom lite väl tidigt för honom. Nu får han en extra månad på sig att hitta storformen och säsongen är lång för en sån häst. Säsongen är inte över efter Elitloppet.