Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tillbaka som vinnare igen – underskatta aldrig Paal

Foto: KANAL75

MÖLNDAL. I lördags spetsade han varje meter med Ringostarr Treb i Olympiatravet.

I går var Wim Paal tillbaka på Åby och vann med amatörtränade Let It Happen.

Nu var taktiken precis tvärtom. En vass spurt från köplats.

Underskatta aldrig Wim Paal!

Det var självaste Stig H Johansson erkände att tysken som sedan några år bor i Halmstad var en av hans tuffaste rivaler när de möttes i miljonloppen Europa runt.

Paal är känd för att inte lägga fingrarna mellan när det behövs.

Han är onekligen en väldigt skicklig kusk. Både att bedöma tempon. Få hästarna att göra sitt bästa. Och att vara taktiker.

Let It Happen vann efter kvällens rivigaste race. Christoffer Eriksson och Kristian Malmin duellerade om spets. 06,2 första 500. Varvade på 11,0. Då satt Wim Paal lugn i kön och bidade sig tid. Let It Happen kom i mål på 1.11,4/1640a och sänkte sitt rekord med 0,6 sekund!

***

Åbyprofilen Bo Lundqvist hade en höjdarkväll som uppfödare - och ägare.

Fighting Gehör vann för Jeppe Juel (han äger själv) och Absolut Gehör tog andra raka i regi Peter Untersteiner. Här är det ett gäng med förre Blåvittbacken Stig Fredriksson som står bakom.

Explosive Merlot är en strulputte som nu har två raka för Robert Bergh. Nu fick 5-åringen en optimal resa men håll ögonen när han dyker upp på V75 nästa gång.

Trots tre stora favoriter gav V64:an drygt 18 tusenlappar. Mycket tack vare Lars Anvar Kolle som skrällde med 4-procentaren Revenue Lavec.

Alltid klokt att hålla koll på Kolle. Särskilt när han åker för att köra en enda häst på Åby!

***

Carlos Milo var också en väsentlig pusselbit till att utdelningen blev hyfsad. John O Jensen har haft fina framgångar på Åby de senaste månaderna.

Veijo Heiskanen strök sig som kusk pga ryggproblem. André Eklundh körde hans hästar som var hårt betrodda.

Början i moll men finalen i dur finalen i dur, som det heter i en gammal slagdänga sedan långt före sekelskiftet. Nu avslutade André med att vinna med Kindy Cane och Haicon.

***

Ringostarr Trebs uppvisning i Olympiatravet sitter fortfarande kvar på näthinnan. Ett lopp som får tankarna att gå till både Sugarcane Hanover (1988) samt Maharajah (2013). Tre fullkomligt överlägsna vinnare!

Skönt att Solvalla och ST tog sitt förnuft till fånga och ändrade datum för jippot med två hästar som ska göra upp om två miljoner kronor i The Showdown.

Med facit i hand känns det som att Jon W Pedersen och Co vunnit fighten på knockout. Först Bold Eagle och Bird Parker till omstöpta Åby Stora Pris och sedan reträtt i Hästsportens Hus.

Eller det var kanske så enkelt som att 08:orna drömde om Bold Eagle men Pierre Pilarski valde Mölndal i stället - och då var datumet inte intressant längre!

***

Peter Arnqvist vann Åbys B-tränarserie i fjol. Han har siktet inställt på att försvara titeln. Leder klart i nuläget sedan Johan Untersteiner vunnit med Verdetta R.L. 1.16,0/2140a var en rejäl sänkning av rekordet.

Bara en vecka kvar till en ny travfest på Mölndalsbanan. Finalerna i Konung Gustaf V:s Pokal samt Drottning Silvias Pokal. Den här tiden av året är verkligen Åbys high season!

***

#En av Åbys mest kända ansikten, Bo Thomasson, har lämnat oss. Han blev lite av en kultkusk för Åmålshästen Fredrik Pride som  han bland annat vann V75-lopp på Åby med.

Jag kommer att minnas Bo Thomasson för hans alltid goda humör. Han hade nog inga ovänner - och det är ovanligt i travets värld!

#Vila i frid, "Botte"!

Glad

Friska öppningar i ett par av loppen - tack vare norska kuskar som inte så ofta är på Åby. Kul Mer sånt!

Sur

Sju av elva hästar galopperade i V64-2. Ingen skugga över Fighting Gehör men det blev ett rumphugget race.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!