Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiina, 27, knockades blodig av V75-hästen

Foto: Privat

L.L. Royal kom lös på banan efter V75-1 i lördags. 

Under skenturen från banan på väg mot grinden fastnade hästen och då hamnade den 27-åriga hästskötaren Tiina Silaste i kläm. 

– Jag fastnade mellan hästen och pelaren som var där. Då var jag lite rädd för om jag skulle kunna ta mig ut.

Det blev en otäck inledning på V75-omgången i lördags. 

När V75-1 gått i mål blev L.L. Royal som slutade åtta i loppet mycket pigg. Hästen blev så stark att kusken Kaj Widell inte kunde hålla kvar hästen och kastades ur sulkyn. Den lösspringande hästen sprang mot banans ingång som hade öppnads för inpasserande hästar efter loppet. Tiina Silaste, 27, som jobbar hos Solvallatränaren Peter G Norman var en av alla på stallbacken som försökte stänga grinden när den skenande hästen kom. 

– Min häst var tvåa i loppet så jag väntade så klart på att hästen skulle komma av banan, så det var därför jag var där. Jag såg att hästen (L.L. Royal) var lös så vi sprang över dit (till andra ingången) för att se om vi kunde stänga grinden. Vi såg att den inte skulle hinna gå igen för hästen kom så snabbt. Jag skulle flytta på mig men jag hann inte. 

”Trodde inte det var så farligt” 

Den 27-åriga skötaren knockades av hästen som kilades fast i ett lite skrymsle bredvid banan som är till för in och utpassering av skötare till startande hästar. 

– Jag fastnade mellan hästen och pelaren som var där. Då var jag lite rädd för om jag skulle kunna ta mig ut. När jag väl tog mig loss så var jag i chock men ändå relativt lugn. Jag trodde inte att det var så farligt. Jag tänkte bara att jag skulle sitta ned en stund och sen arbeta vidare. Jag såg min chef gå från stallet för att hand om hästen men det tänkte jag ju att jag skulle göra.

Tiina Silaste fick föras till sjukhus och väl där konstaterades det att vänster sida av ansiktet fått sig en rejäl smäll. Hon har bröt näsan och fick flera mindre frakturer på ena käken samt under ena ögat. Klockan tre på morgonen var hon äntligen klar på sjukhuset och fick komma hem. 

Hon är rejält mörbultad men mår bra efter omständigheterna. 

– Jag mår helt okej. Just nu är jag hemma. Jag blev sydd på sjukhuset och sen väntar operation. Jag hoppas att jag inte blir borta alltför länge. Jag är redan uttråkad. 

Tiina skulle ha ridit ett montélopp på Bollnäs under måndagskvällen tillsammans med Sauron Pil, men ekipaget fick strykas efter lördagens olycka.