Tidigt till spets – då blir hon svårslagen

Publicerad

LÖRDAG

Jägersro, 13 januari

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1

V75 – del 2

Bästa spikarna

V75-2: 1 Erwin

Åtta segrar på tio starter hittills imponerar så klart. Han är snabb från start och läget kunde inte bli så mycket bättre. Även om det är tuffare emot i V75 så måste han vara en glödhet segerkandidat i Klass II-försöket.

V75-5: 2 Nancy America

Är på väg uppåt i form och vann i ett lite enklare gäng senast. Flemming Jensen kommer nog att ladda från start för att hålla ut Darling Hornline och sedan ligger vägen mot spets öppen. Och med ett sådant scenario ska hon ha toppchans att vinna det här stoloppet.

Spetsdragen

V75-2: 1 Erwin

Erwin öppnade mycket bra senast. Och han kan definitivt hålla upp innerspåret.

V75-3: 1 Oasis Bi

Har inte tävlat på ett tag men när det gäller gamla hästar ska man inte ta så hårt på det. Han kan vara extra löpsugen efter vila och enligt tränaren är det aktuellt att köra i ledningen.

V75-7: 1 Mack Dragan

Mack Dragan gillar förutsättningarna och enligt stallet så blir det jänkarvagn på lördag. Han har visat sig vara väldigt svårslagen från ledningen och är ett hett bud trots att han är ny i klassen.

Skrällbuden

V75-1: 7 Toddler

Svarade för en plusbetonad insats senast efter vila och borde ju inte vara sämre med det loppet i kroppen. Måste passas noga!

V75-6: 1 Pajas Face

Är väl ingen direkt vinnartyp. Men är snabb ut och i kraft av läget får han ju garanterat ett lopp i den främre träffen. Han kan vara farlig att nonchalera i ett öppet lopp.

V75-7: 7 Staro Ivy League

Radar upp bra prestationer. Nu är inte spåret det bästa, men skulle det bli överpace kommer hans avslutning att sänka de flesta.

Tänk på att ...

V75-2: 3 Copaca Banana

Var duktig tvåa bakom Erwin senast. Har ett bra läge och kommer nog att få en fin resa. Copaca Banana känns ännu bättre nu än inför senaste loppet enligt stallet.

V75-7: 10 Trot Kronos

Är väldigt snyggt inmatchad i loppet och det är ingen vågad gissning att man siktat på detta lopp!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag