Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Proppen” tog inte fjärde raka – trots en superspurt

Ringostarr Treb tar hem Hugo Åbergs memorial.

Detta trots en monsterspurt av Daniels Redén Propulsion.

– Det är en enorm prestation av Ringostarr Treb, säger Stefan Hultman i ATG Live.

Ringostarr Treb har hunnit bli nio år gammal. Men i Hugo Åbergs visade den förre Elitloppsvinnaren att han fortfarande ”har det.”

– Det är väl så att de andra åldras också. Men Ringo har kvar sin fighting spirit. När det gick 05,5 tyckte jag att det var ett bra tecken. Det visade att han var på ”plats idag”, säger tränaren Jerry Riordan i TV12. 

Vann över 1,6 miljoner

För segern belönades kretsen kring hästen med 1 609 000 kronor. Men det viktigaste för tränaren var att hästen får visa hur bra han kan vara. 

– Det är inte Malmö, det är inte att det är Hugo Åbergs. Det är att han vinner igen! Han har haft det riktigt tufft, och det är otroligt att han är så här bra, säger Jerry Riordan och fortsätter:

– Han är så smart, och att han är uppjagad nu är bar chans fighting spirit.

Experten överraskad

TV4-experten Sofia Aronsson var väldigt imponerad - och överraskad – över att det var just Ringostarr Treb som vann. 

– Det är ingen dålig häst, han har ju vunnit Elitloppet och tjänat över 13,5 miljoner. Men han har inte visat den här formen, och inte varit med på samma sätt som tidigare. SÅ jag trodde inte så mycket på honom, men han gjorde det jättebra, säger hon i TV12.