Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Nilsson petas av TV4

Han har figurerat som expert i trav-tv i, som det känns, en evighet. 

Men sedan en tid allt mindre. 

TV4 väljer för tillfället att prioritera nya namn framför veteranen Thomas Nilsson. 

- Jag accepterar det, men att inte bli efterfrågad känns knepigt, säger han.

Efter massor av år ses nu travexperten, den förre detta travtränaren,  Thomas Nilsson allt mindre i TV4 och deras travsändningar. Kanalen har  helt enkelt valt att utvidga sin besättning på experter och då har det  blivit allt mindre plats för Nilsson. Pär Carlsson på OTW förklarar  för Aftonbladet hur de ser på det hela:

 – Vi har ett rullande schema. Tidigare har vi bara haft honom, men nu  har vi flera andra. Vi har diskuterat det med Thomas och han är inte  helt bortkopplad. Vi är inte missnöjda, han är fantastisk bra och en  av våra tyngsta experter. Men vi vill in med lite nya förmågor och  

 testa dem också.

"Jag måste försörja mig"

 Thomas själv är både vemodig och förstående.

 – Det är roligt att vara med i matchen, blir man inte efterfrågad så  känns det lite knepigt. Men jag tycker att det är helt rätt. Jag har  varit med så otroligt länge. Jag accepterar det, säger han till tidningen.

 Och vad han ska göra i framtiden, Thomas är 63 år, vet han ännu inte  riktigt. Någon comeback till travtränaryrket verkar dock inte  aktuellt. Han säger att det inte känns lockande och det ”nästan vore  patetiskt om jag började träna igen”.

 – Jag gör egentligen ingenting just nu. Jag får ta våren på mig och  fundera. Men jag måste försörja mig. Om den här pausen blir långvarig  får jag fundera ut något, avslutar Nilsson.