Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL75
 Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL75

Tävlingarna ställs in – efter väderkaoset

Publicerad

Det blir inga eftermiddagstävlingar på Kalmar under fredagen. 

Anledningen? Snökaoset som dragit in över landet. 

– Vi inte utsätta människor och hästar för de risker det skulle medföra att ta sig till och från Kalmartravet eller genomföra travtävlingar, skriver travbanechefen Magnus Johansson på banans hemsida. 

Det kraftiga snöovädret har de senaste dagarna skapat kaos i stora delar av Sverige. 

Nu drabbas även travsporten. 

Då fredagens tävlingar på Kalmartravet tvingas ställas in. 

"Kalmartravet tvingas tyvärr ställa in de planerade V65-tävlingarna fredag den 2 mars p.g.a. kraftigt snöfall i kombination med stark vind. Vår bedömning, med de väderprognoser som ligger, är att tävlingarna inte kan genomföras på ett säkert sätt.", skriver travbanechefen Magnus Johansson på Kalmartravets hemsida. 

Magnus Johansson fortsätter: 

"Ständigt återkommande och långa stunder av s.k. ”snökanonseffekt”, stark nordostlig vind från Östersjön, gör luften helt vit och sikten blir alldeles för dålig. Skolbussar och delar av kollektivtrafiken är inställd, det är ständiga olyckstillbud och situationen på ostkusten/ Öland är helt enkelt bedrövlig. Under dessa omständigheter vill vi inte utsätta människor och hästar för de risker det skulle medföra att ta sig till och från Kalmartravet eller genomföra travtävlingar". 

Det har under en tid förts diskussioner om att flytta tävlingarna – något som inte blir av. 

– Vi har pratat med bland andra Jägersro och gått igenom alla tänkbara spår, men det har inte gått att lösa. Så det blir ingen ersättningsbana, säger Magnus Johansson till Travronden.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag