Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tävlingarna ställs in – efter väderkaoset

Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL75

Det blir inga eftermiddagstävlingar på Kalmar under fredagen. 

Anledningen? Snökaoset som dragit in över landet. 

– Vi inte utsätta människor och hästar för de risker det skulle medföra att ta sig till och från Kalmartravet eller genomföra travtävlingar, skriver travbanechefen Magnus Johansson på banans hemsida. 

Det kraftiga snöovädret har de senaste dagarna skapat kaos i stora delar av Sverige. 

Nu drabbas även travsporten. 

Då fredagens tävlingar på Kalmartravet tvingas ställas in. 

"Kalmartravet tvingas tyvärr ställa in de planerade V65-tävlingarna fredag den 2 mars p.g.a. kraftigt snöfall i kombination med stark vind. Vår bedömning, med de väderprognoser som ligger, är att tävlingarna inte kan genomföras på ett säkert sätt.", skriver travbanechefen Magnus Johansson på Kalmartravets hemsida. 

Magnus Johansson fortsätter: 

"Ständigt återkommande och långa stunder av s.k. ”snökanonseffekt”, stark nordostlig vind från Östersjön, gör luften helt vit och sikten blir alldeles för dålig. Skolbussar och delar av kollektivtrafiken är inställd, det är ständiga olyckstillbud och situationen på ostkusten/ Öland är helt enkelt bedrövlig. Under dessa omständigheter vill vi inte utsätta människor och hästar för de risker det skulle medföra att ta sig till och från Kalmartravet eller genomföra travtävlingar". 

Det har under en tid förts diskussioner om att flytta tävlingarna – något som inte blir av. 

– Vi har pratat med bland andra Jägersro och gått igenom alla tänkbara spår, men det har inte gått att lösa. Så det blir ingen ersättningsbana, säger Magnus Johansson till Travronden.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!