Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tävlingarna flyttas – efter väderkaoset

Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: JOHAN ANDERSSON / FRILANSFOTOGRAFERNA

Gårdagens V64-tävlingar på Mantorp ställdes in efter att en kraftig dimma dragit över banan. 

Nu tvingas Solvalla flytta kvällens tävlingar – på grund av det rådande väderkaoset. 

Vart tävlingarna kommer hållas i stället? Mantorp. 

– Vi kommer inte att köra i kväll, vi kan inte garantera hästvälfärden, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Travronden.  

Det var dimtätt på Mantorp under gårdagskvällen – vilket gjorde att arrangörerna efter tre lopp fattade beslutet att ställa in de resterande tävlingarna. 

– Vi har fattat beslut att ställa in tävlingarna eftersom det är för stor risk. Vi har haft diskussioner med tränarna och de är inte sugna på att köra, sa måldomaren Kirk Pettersson i ATG Live då. 

En av de som upplevde att situationen blev ohållbar var kusken Kim Eriksson. 

– Det känns moget och vettigt. Sikten försvinner helt. Det känns bara bra att vi inte tävlar mer i dag, sa han i sändningen.  

"Det är inget alternativ" 

De som vill gå på trav på Mantorp kan dock återkomma i kväll – då kvällens tävlingar på nationalarenan Solvalla ställs in på grund av osäkra väderförhållanden, det skriver Travronden. 

– Vi kommer inte att köra i kväll, vi kan inte garantera hästvälfärden. Det har vart för varmt i Stockholmsområdet och nu har tjälen börjat lossna i kurvorna. Att köra tävlingar i kväll är inget alternativ, i stället blir det Mantorp som får ta över tävlingarna, säger sportchefen Anders Malmrot till facktidningen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!