Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: JOHAN ANDERSSON / FRILANSFOTOGRAFERNAFoto: JOHAN ANDERSSON / FRILANSFOTOGRAFERNA
 Foto: JOHAN ANDERSSON / FRILANSFOTOGRAFERNA

Tävlingarna flyttas – efter väderkaoset

Publicerad
Uppdaterad

Gårdagens V64-tävlingar på Mantorp ställdes in efter att en kraftig dimma dragit över banan. 

Nu tvingas Solvalla flytta kvällens tävlingar – på grund av det rådande väderkaoset. 

Vart tävlingarna kommer hållas i stället? Mantorp. 

– Vi kommer inte att köra i kväll, vi kan inte garantera hästvälfärden, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Travronden.  

Det var dimtätt på Mantorp under gårdagskvällen – vilket gjorde att arrangörerna efter tre lopp fattade beslutet att ställa in de resterande tävlingarna. 

– Vi har fattat beslut att ställa in tävlingarna eftersom det är för stor risk. Vi har haft diskussioner med tränarna och de är inte sugna på att köra, sa måldomaren Kirk Pettersson i ATG Live då. 

En av de som upplevde att situationen blev ohållbar var kusken Kim Eriksson. 

– Det känns moget och vettigt. Sikten försvinner helt. Det känns bara bra att vi inte tävlar mer i dag, sa han i sändningen.  

"Det är inget alternativ" 

De som vill gå på trav på Mantorp kan dock återkomma i kväll – då kvällens tävlingar på nationalarenan Solvalla ställs in på grund av osäkra väderförhållanden, det skriver Travronden. 

– Vi kommer inte att köra i kväll, vi kan inte garantera hästvälfärden. Det har vart för varmt i Stockholmsområdet och nu har tjälen börjat lossna i kurvorna. Att köra tävlingar i kväll är inget alternativ, i stället blir det Mantorp som får ta över tävlingarna, säger sportchefen Anders Malmrot till facktidningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag