Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tarzans genomgång av Elitloppshästarna

Alla pratar om Elitloppet – i hela travvärlden.

Och jag vet vem som vinner.

Alla stora vinnare sedan Johannes Frömming styrde in Eileen Eden.

I 50 år har jag sett Elitloppet på plats och vet vad jag pratar om.

En fantastisk travhelg väntar.

Som vanligt bjuder jag på traditionell genomgång av elitloppsfältet:

HEAT 1

Makethemark

Hästen borde bli bättre för varje start men kan inte räkna med någon superstart här. Kan haka på till finalplats från innern i bästa fall.

Disco Volante

Riktigt bra sprinter. Vi är förstås supernöjda över att ha fått bästa spåret då hästen är väldigt bra i ledningen. Jag är inte helt främmande för att han kan vinna försöket, finalen blir värre.

Double Exposure

Definitivt en finalhäst. Som hon såg ut i Rättvik skulle jag inte bli helt överraskad om hon är med och slåss om slutsegern. Kan faktiskt vara en stor outsider om hon klarar två heat samma dag.

Next Direction

Är startsnabb och kanske nöjd med ett lopp i ryggar på innerspår? Var bra med liknande förutsättningar bakom Readly Express på Vermo. Tveksam till att han räcker.

Looking Superb

Har haft en fantastisk utveckling och räknas definitivt som hästen har sett ut på slutet. Kan överraska alla och vara överlägsen, passas!

Uza Josselyn

Får svårt från läget. Ska inte gå.

Readly Express

En världsstjärna och en fantastisk häst med fantastisk tränare. Kan naturligtvis vinna även från dödens. Det som oroar mig är hur han klarar två heat eftersom han startar så sällan, det brukar kräva hårdhet.

Sorbet

Har formen på topp och är tempogynnad eftersom han alltid har en speed kvar till slut. Här är det risk att spåret ställer till det för finalmöjligheten.

TILL FINAL:

Readly Express, Looking Superb, Disco Volante, Double Exposure.

HEAT 2

Aubrion du Gers

Om det är den gamle Jos Verbeeck som kör tror jag att hästen kan överraska många från start, sämst rygg ledaren? Och en häst med 15 raka måste naturligtvis tas på allvar. Men har han verkligen den speed som krävs på distansen i benen? Definitivt final.

Milligan’s School

Ser ruggigt fin ut i träningen utan att hålla superform. Han gynnas av tempo och vi hoppas hitta ned på innern för att vara bland de tre bästa i försöket.

Bahia Quesnot

Fantastiskt bra senast, vann efter kolossal avslutning. Värre nu, kan möjligen räcka till final om överpace, lär inte vinna finalen.

Day or Night In

Vass från start men borde släppa? Svårt att tro på honom men möjligen trea-fyra i ett försök?

Propulsion

Ni vet att det här är min favorit till slutsegern. Han har hårdheten som krävs för att ta hem ett elitlopp. Fem är inget dåligt spår i försöket då det säkert blir körning på flera händer. Det här heatet vinner Örjan hur enkelt som helst.

Milliondollarrhyme

Kanonhäst som gick ruggigt fint senast, ser verkligen formstark ut. Svårt räcka till final men inte omöjligt.

Heavy Sound

Har fått ett svårt läge, det är nästan omöjligt att komma till härifrån. Tror ändå att han är tvåa bakom Propulsion i försöket, det borde vara ett roligt tvillingspel på stallkamraterna! Har bara ett lopp i kroppen inför det här och frågan är hur det påverkar en final?

Dijon

Tveklöst en jättebra snabbloppare men från läget räcker han inte. Får svårt att gå till final.

TILL FINAL:

Propulsion, Heavy Sound, Aubrion du Gers, Milligan’s School.

Hård bevakning gäller även inför årets travfest. Solvalla har monterat kameror i alla boxar och stallgångar för att det inte ska förekomma något otillåtet.

Ett fantastiskt bra initiativ.

Sporten ska vara ren.

Tarzans hästar i helgen

2 Disco Volante (V75-2, sön)

Var bra innan Italien och gjorde ingen besviken i Lotterian. Ruggig i försöket men märkt av banan i finalen. Vi är supernöjda och det här ser spännande ut. Barfota fram, öppet huvudlag och USA-sulky.

2 Milligan’s School (V75-3, sön)

Var väldigt bra vid senaste finalsegern men gjorde olyckligt bort sig i Olympia-travet. Känns väldigt bra i träningen men svårt räcka till vinst. Barfota fram, öppet huvudlag och USA-sulky.

6 Evaluate (V75-6, sön)

Jag var nöjd med honom senast då loppet avslutades ruggigt snabbt. Håller kanske ingen superform för dagen men om banan blir riktigt bra kanske vi provar att plocka av skorna runt om den här gången. Men hästen måste lära sig öppna ännu bättre för att det ska gå att vara alltför optimistisk härifrån. Helstängt huvudlag och USA-sulky.

8 Im Your Captain (V75-6, sön)

Är lite på gång men det har inte stämt i loppen hittills, senast gillade han inte alls den lösa banan. Trots att hästen är kraftigt på gång är vi helt bortlottade här. Barfota runt om, helstängt huvudlag och USA-sulky.