Foto: Kanal 75 ABFoto: Kanal 75 AB
 Foto: Kanal 75 AB

”Tarzan” bjöd på en dödenskross

Publicerad

Stefan Melander var påtagligt uppåt före loppet.

Och slängde på det helstängda huvudlaget.

Resultatet blev en dödenskross.

Volstead var en av deltagarna i Elitloppet 2016 och efter den här insatsen kan det vara dags för ny start i storloppet.

Det var bäddat för fartfest i gulddivisionen. Många snabba hästar bakom bilen och ett flertal som hade anmält sitt (spets)intresse. Ibland kan det i sådana lopp bli precis tvärtom, att ingen laddar och öppningen blir relativt lugn.

Men inte den här gången. Eller vad sägs om vrålsnabba 1.05,8 (!) de första 500 meterna. Det var så mycket det kostade för favoriten Shadow Woodland att komma till ledningen. Det skulle visa sig vara ett alltför högt pris och att han stumnade till slut var förståeligt.

Istället var det Stefan Melander och Volstead som stal showen. Trots en resa utvändigt om ledaren i stenhårt tempo (varvet gick på runt 1.09) var Volstead starkast den sista biten. För dagen med helstängt huvudlag bara ”bombade” hästen på och det är då han är som vassast. Ju tuffare lopp han får, desto bättre löper han som det verkar.

Dödspositionen förresten. Det borde kallas något annat när Volstead springer där med tanke på hur bra han trivs.

Efter den här insatsen tror jag att Solvallas sportchef Anders Malmrot inom kort beger sig till Enköping, där Melander huserar, med en rosa Elitloppsbiljett i innerfickan…

Att Volsetad klarar två heat samma dag såg vi redan förra året då han vann Sweden Cup, eller lilla Elitloppet som man säger, från…just precis ja…dödens!

– Han är en jättebra häst, ändå är han inte på topp ännu. Han gick ett fantastiskt lopp och kom hem på tio blankt på den här banan, som inte är supersnabb. Han går garanterat under 1.09 sista helgen i maj. Han kommer att gå framåt rejält med det här loppet, sa ”Tarzan”.

Daniel Redéns In Toto Sund bara ökade och ökade i spelprocent ju närmare spelstopp vi kom. Tanken som jag, och många andra spelare, hade var spets och slut. Ledningen blev det planenligt, men när Anna Mix kom farandes redan på första långsidan överlät Kihlström täten utan strid.

Sedan var det slut.

Anna Mix drog helt enkelt musten ur övriga och vann på ett riktigt bra vis.

Om Örjan borde ha svarat? Nej, jag tycker inte det. Att ha Anna Mix utvändigt om sig är inte roligt när hon har en bra dag. Nu fick ju In Toto Sund chansen till slut, men kunde ändå inte gå förbi. Således maxutdelning.

– Spets och slut, det var inte klurigare än så. Jag var inte säker på att jag skulle få överta, men när Anna kommer med full fart är det ingen man vill gå upp i ringen med… Hon var väldigt frän idag, sa en lycklig Kim Eriksson.

Det blev dock roligare för firma Kihlström/Redén redan loppet efter. Michelangelo Ås tog över ledningen 1 400 kvar och därefter var det ingen direkt ”fara på taket”. Även om Springover gick mycket vasst i spåren.

Håkan K Persson skadade sig tidigare i år när han skulle ta in en unghäst från hagen. Lite plåster på såren fick han när hans Just Wait And See tog hem Orebro Intn’l efter en vass insats. 400 000 kronor in, snyggt jobbat av alla inblandade!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag