Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tarzan” bjöd på en dödenskross

Foto: Kanal 75 AB

Stefan Melander var påtagligt uppåt före loppet.

Och slängde på det helstängda huvudlaget.

Resultatet blev en dödenskross.

Volstead var en av deltagarna i Elitloppet 2016 och efter den här insatsen kan det vara dags för ny start i storloppet.

Det var bäddat för fartfest i gulddivisionen. Många snabba hästar bakom bilen och ett flertal som hade anmält sitt (spets)intresse. Ibland kan det i sådana lopp bli precis tvärtom, att ingen laddar och öppningen blir relativt lugn.

Men inte den här gången. Eller vad sägs om vrålsnabba 1.05,8 (!) de första 500 meterna. Det var så mycket det kostade för favoriten Shadow Woodland att komma till ledningen. Det skulle visa sig vara ett alltför högt pris och att han stumnade till slut var förståeligt.

Istället var det Stefan Melander och Volstead som stal showen. Trots en resa utvändigt om ledaren i stenhårt tempo (varvet gick på runt 1.09) var Volstead starkast den sista biten. För dagen med helstängt huvudlag bara ”bombade” hästen på och det är då han är som vassast. Ju tuffare lopp han får, desto bättre löper han som det verkar.

Dödspositionen förresten. Det borde kallas något annat när Volstead springer där med tanke på hur bra han trivs.

Efter den här insatsen tror jag att Solvallas sportchef Anders Malmrot inom kort beger sig till Enköping, där Melander huserar, med en rosa Elitloppsbiljett i innerfickan…

Att Volsetad klarar två heat samma dag såg vi redan förra året då han vann Sweden Cup, eller lilla Elitloppet som man säger, från…just precis ja…dödens!

– Han är en jättebra häst, ändå är han inte på topp ännu. Han gick ett fantastiskt lopp och kom hem på tio blankt på den här banan, som inte är supersnabb. Han går garanterat under 1.09 sista helgen i maj. Han kommer att gå framåt rejält med det här loppet, sa ”Tarzan”.

Daniel Redéns In Toto Sund bara ökade och ökade i spelprocent ju närmare spelstopp vi kom. Tanken som jag, och många andra spelare, hade var spets och slut. Ledningen blev det planenligt, men när Anna Mix kom farandes redan på första långsidan överlät Kihlström täten utan strid.

Sedan var det slut.

Anna Mix drog helt enkelt musten ur övriga och vann på ett riktigt bra vis.

Om Örjan borde ha svarat? Nej, jag tycker inte det. Att ha Anna Mix utvändigt om sig är inte roligt när hon har en bra dag. Nu fick ju In Toto Sund chansen till slut, men kunde ändå inte gå förbi. Således maxutdelning.

– Spets och slut, det var inte klurigare än så. Jag var inte säker på att jag skulle få överta, men när Anna kommer med full fart är det ingen man vill gå upp i ringen med… Hon var väldigt frän idag, sa en lycklig Kim Eriksson.

Det blev dock roligare för firma Kihlström/Redén redan loppet efter. Michelangelo Ås tog över ledningen 1 400 kvar och därefter var det ingen direkt ”fara på taket”. Även om Springover gick mycket vasst i spåren.

Håkan K Persson skadade sig tidigare i år när han skulle ta in en unghäst från hagen. Lite plåster på såren fick han när hans Just Wait And See tog hem Orebro Intn’l efter en vass insats. 400 000 kronor in, snyggt jobbat av alla inblandade!