Nina Jonsson efter segern i Kriteriestoet Foto: TV12
Nina Jonsson efter segern i Kriteriestoet Foto: TV12

Tårarna efter krossen: "Klart att det är stort"

Publicerad

Favoriten Myrs Hera höll för trycket i Kriteriestoet.
Stoet krossade allt motstånd och vann överlägset.
– Jag är så tacksam, lycklig och glad över denna häst, säger en tårögd Nina Jonsson till TV12 efter segern. 

Det var inget snack om vem som var favorit inför en av söndagens två höjdpunkter på Dannero – Kriteriestoet. Myrs Hera var spelad av de flesta, och visade tidigt att hon skulle bli svår att slå. 

"Väldigt lätt att köra"

Stoet med Ulf Eriksson i sulkyn kopplade greppet om loppet direkt. 

– Nu har hon ju lärt sig allting, jag trodde inte hon kunde öppna men det kunde hon tydligen också, säger han efter segern. 

Ledningen höll sig sedan hela vägen och stoet travade in i mål med flera meters marginal till tvåan. 

– Hon har väldigt lätt för sig när hon travar, är väldigt förnuftig och är lätt att köra. 

"Alla gråter" 

Tränaren Nina Jonsson hade svårt att hålla igen tårarna efter segern. 

– Jag är så tacksam, lycklig och glad över denna häst, säger hon till TV12. 

Direkt efter loppet blev det kramkalas med familjen. 

– Alla är lika involverade, men det är väl jag som tränar mest. Det är fantastiskt. Alla gråter... Det är bara att titta på dem. Vad säger man? 

"Största lopp jag vunnit"

Ulf Eriksson var även han tagen efter segern. 

– Fantastiskt kul. Det är det största lopp jag vunnit, jag har bara vunnit ett årgångslopp tidigare och det var ifjol med Ugglan, säger han och tillägger: 

– Så det är klart att det är stort. 

Väldigt bra tålamod" 

Han passade dessutom på att hylla Nina Jonsson. 

– Jag har bara haft lite synpunkter men hon har lyssnat på det mesta. Så det har fungerat väldigt bra. Hon har väldigt bra tålamod och är väldigt duktig. 

Glädje alltså för Nina Jonsson, Ulf Eriksson och övriga i kretsen som kammade hem vinstsumman på 350 000 kronor. 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag