Sanity och Malin Löfgren. Foto: Christian Örnberg
Sanity och Malin Löfgren. Foto: Christian Örnberg

Tappre Sanity nära tredje raka triumfen

Publicerad

Tredje raka segern på fransk mark var inte ens 100 meter bort.

Först då lyckades konkurrenterna fånga in Malin Löfgren-tränade Sanity och spräcka dennes segerrad.

Facit: Tapper trea från sitt svåra åttondespår.

Den sjuårige valacken startade på söndagen i Grand Prix du Sud Quest på högervarvsbanan Beaumont de Lomagne utanför Toulouse.

Kusken Franck Ouvrie körde resolut till spets med den svenske travstjärnan, och det var en taktik som var nära att räcka hela vägen till seger.

Stumnade sista biten

Först sista biten över upploppet - med knappt 100 meter till mållinjen - stumnade Sanity något och blev infångad av favoriten Timoko med Jos Verbeeck i sulkyn och Michel Chairot i vagnen bakom Ru de l'Airou.

Svenska stoet Aisle Stand, som är i träning i Ronny Kuipers stall, kom sexa.

Förstapriset i loppet var 877 430 kronor, och Sanity fick 245 680 kronor för sin tredjeplats med tioden 1.13,6a över 2400 meter.

 

Av Lars-Ove Pettersson/Kanal 75 och SportExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag