Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangens succé: ”Fantastiskt kul”

Foto: Lars Jakobsson / TR Media
Foto: Lars Jakobsson / TR Media

Kevin Oscarsson, 24, har kört in över 8,4 miljoner kronor i år. 

Och han är i lysande form efter skrällsegern med tvååriga Florist till 29 gånger pengarna. 

Nu siktar lärlingen mot helgens V75-tävlingar: 

– Normalt sett är man glad om man får köra en fin häst men den här dagen får jag faktiskt köra flera fina hästar.  

Under torsdagen skrällde Kevin Oscarsson med tvååringen Florist i Silverstoet 2019 på Axevalla med 100 000 kronor till vinnaren. 

Lärlingen har med andra ord fin form inför kvällens och helgens tävlingar där bland annat V75 ska avhandlas. 

 – Det var fantastiskt kul faktiskt. Det var en sådan där skön seger för vi hade en bra känsla hela veckan med henne. Samtidigt hade vi ingen press, vi hade allt att vinna eftersom att hon var en skräll liksom. Det var en skön känsla, säger 24-åringen. 

Hästarna trivs fint på nya gården 

Tidigare i år flyttade familjen Oscarsson till legendariska gården Blädingeås och nu har de börjat komma i ordning.

– Alla hästar och människor är på plats och vi har kunnat börja bygga upp något nu. Det är klart att vi har ändrat på mycket i vardagen eftersom att allt är nytt. Vi är fortfarande under uppbyggnad när det gäller rutiner och så. Men det känns väldigt bra och när allt fallit på plats kommer det att bli toppen, det märks att både hästar och människor trivs på gården.

Du går mot ett jättefint år som kusk, hur känns det?

– Det är skoj. Jag har fått köra väldigt fina hästar i stallet men även runtomkring har jag tacksamt nog fått väldigt mycket kunder som har bra hästar. Både stortränare och små amatörer som har jättefina hästar. Det är väldigt kul att det finns både i Mellansverige och södra Sverige som man får chansen åt. Man måste ju ha något att åka med mellan skalmarna, annars spelar det ingen roll hur man kör.

”Mycket mer kvalitet”

Kevin Oscarsson berättar att hans sambo Cathrine Strömberg påpekat att trots att han körde fler lopp 2017 –  kört in mer pengar i år. 

– I år har det blivit många tävlingsdagar som jag har fått stå över på grund av flytten. Nu åker jag inte på alla dagar heller eftersom att jag prioriterar stallet också. Det märks att det blivit mycket mer kvalitet på allt, men det beror kanske på rutin också. Och att jag får köra bättre hästar. 

Än så länge har det blivit 8 411 783 kronor inkört i år – men redan i morgon lördag är det V75 på Åby. 

Och Kevin har många fina chanser. 

– Normalt sett är man glad om man får köra en fin häst men den här tävlingsdagen får jag faktiskt köra flera fina hästar. Jag har dessutom fått rätt så vettiga spår med allihopa, det ska bli kul!