Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangens nya milstolpe: Passerat 100 årssegrar

Foto: LJ / TR Media
Foto: LJ / TR Media

Supertalangen Magnus A Djuse går mot ett succéår. 

Han passerade nyligen 100 årssegrar och har kört in över 7,7 miljoner kronor. 

– Det har gått över förväntan hela året, säger 19-åringen. 

Få har kunnat missa 19-åriga Östersundskusken Magnus A Djuses framfart på travbanorna. Den unga supertalangen får allt fler chanser och har kört närmare 800 lopp i år – och har nu vunnit över 100 lopp. 

– Man måste köra så mycket lopp för att kunna vinna 100 lopp. Det har varit en förutsättning men jag hade inte kunnat veta i början av året att jag skulle köra så mycket som jag har gjort, säger han. 

”Jobbar stenhårt” 

Det var under måndagens tävlingar på Umåker som Djuse passerade 100 årssegrar. Och det var något han längtat efter även fast det kom lite som en överraskning sett till förväntningarna i början av året. 

– Det känns så klart jättebra. Det var inget man hade kunnat tro i början av året. Det har gått över förväntan hela året. 

Men senare skulle han inse vart det var på väg. 

– Efter några månader kändes det som att jag var på väg att slå siffrorna ganska så rejält. 

Vad skulle du säga ligger bakom resultaten? 

– Jag tycker att jag jobbar stenhårt. Jag åker och kör hästar överallt alla dagar i veckan, det tror jag är största anledningen. Sen tycker jag att jag kör bättre och bättre. Men jag har väl alltid haft samma segerprocent, så det har egentligen inte att det gått mycket bättre men jag kör ju mer. 

”Är en ganska dyr sport” 

Ifjol körde han in cirka 2,4 miljoner kronor. Hittills i år har han kört in 7,7 miljoner kronor med drygt två månader kvar. Men det blir inte så mycket över ändå menar kusktalangen. 

– Det kostar att åka och resa mycket. Sen kan man få böter och allt, det är en ganska dyr sport faktiskt. 

Han kör nästan veckans alla dagar. Sedan han tog studenten har sin bas hemma på familjegården. 

– Jag bodde ju på Wången i tre år och sen slutade jag där i våras. Nu har jag varit runt mycket så jag kan vara borta i sex-sju dagar innan jag är hemma igen. 

Hyllar brorsans år i sulkyn  

Men det är inte bara Magnus som haft ett succéår i sulkyn. Han är en del av en framgångsrik syskonskara. Bland annat har två år äldre brodern Mats kört in cirka 4,6 miljoner i år. 

– Mats har också slagit igenom rejält, det har han gjort väldigt bra. 

På onsdag kör Magnus A Djuse på Bergsåker där det väntas V86. Där har han i alla fall en styrning som han vill göra spelarna uppmärksamma på. 

– Anaheim Kemp har gått jättebra på slutet och har ett bra läge, det är väl han som ska kunna skrälla lite grann. Annars kör jag sådana som normalt har svårt att vinna.