Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen dödshotad efter Snapchatklippet

Den unge jockeyn Jack Osborn hamnade i rejält blåsväder efter att ha spridit vidare ett klipp på appen Snapchat.  

Nu ber Osborn om ursäkt – och berättar att han mottagit flera dödshot efter klippet. 

– Jag tog bort min Snapchat efter att tagit emot ett antal kränkande meddelanden och dödshot riktade mot mig och min familj, säger han enligt The Sun. 

Det var kort efter att den talangfulle jockeyn Benoit da la Sayette vunnit ett storlopp på Doncasters galoppbana förra helgen som det började spridas ett klipp på 18-åringen. 

I det åtta minuter långa klippet ser det ut som att Benoit de la Sayette konsumerar kokain på en toalett i samband med en fest. 

”Galoppsportens framtid eller Newmarkets största knarkare”, står det i bildtexten till klippet, som fick stor spridning på appen Snapchat.  

Enligt The Sun hävdar jockeyn själv att han utsatts för en smutskastning och att klippet dessutom är två år gammalt. 

”Jag skapade inte inlägget” 

I artikeln om Benoit da la Sayette går det även att läsa att jockeykollegan Jack Osborn är den som först spridit vidare klippet. Något som gjort att den senare hamnat i rejält blåsväder. 

I en uppföljande artikel av The Sun nekar Osborn till att han ligger bakom klippet – utan att han bara spridit det vidare. 

– Det var allt jag gjorde. Jag skapade inte inlägget. Jag var inte inblandad i skapandet eller någon av formuleringarna i bilden, säger han enligt tidningen. 

”Hade inte som avsikt att skada någon”

Enligt Jack Osborn har han dessutom tvingats ta bort sitt Snapchat-konto då han mottagit flertalet dödshot. 

– Jag tog bort min Snapchat efter att tagit emot ett antal kränkande meddelanden och dödshot riktade mot mig och min familj, säger han i uttalandet. 

– Jag hade verkligen inte som avsikt att skada någon och ber om ursäkt för eventuella besvär som det det här har orsakat någon.