Takters egna ord – efter beskedet

Publicerad

I söndags kom den oväntade nyheten att stjärnkusken Johnny Takter slutar.  

Under tisdagen vann Takter på Halmstadtravet. 

Och berättade för första gången själv om beslutet. 

– Man kan aldrig vara säker på att det här är sista segern här, men det känns så i dag, säger han i segerintervjun efter loppet. 

Det kom som en chock för de flesta när kusken Johnny Takter i söndags gick ut med ett öppet brev där han berättade att han avslutar karriären. 

”Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå”, skrev Takter bland annat i brevet. 

Johnny Takter har sedan dess inte uttalat sig om beslutet, men ställde efter tisdagens (sista?) seger på Halmstadtravet upp på en segerintervju. 

– Man kan aldrig vara säker på att det här är sista segern här, men det känns så i dag. Jag är ganska trött mentalt, säger Johnny Takter efter loppet. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

”Tar mycket på en psykiskt”

Loppet vann han med Ola Samuelssons Hashtag River efter att direkt ha hittat till ledningen. 

Trots beslutet har han fortfarande inte stängt dörren för en comeback. 

– Det tar mycket på en psykiskt, men vi får se. Det är fler än jag som gjort comebacker. Det känns ännu tuffare att lämna ifrån sig så här fina hästar, det kommer jag att sakna.

”Kontio är en dieselmotor”

Efter beslutet i söndags är det många travkolleger som uttryckt sin sorg över att Takter ”redan” nu väljer att avsluta karriären. 

– Jag har kört på för fullt i 40 års tid. Jorma Kontio är som en dieselmotor som bara puttrar på, det är inte jag. Jag är väldigt självkritisk och det har tagit hårt på mig. De som känner mig vet att jag haft problem med motivationen genom årens lopp, säger Johnny Takter. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag