Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Takters egna ord – efter beskedet

I söndags kom den oväntade nyheten att stjärnkusken Johnny Takter slutar.  

Under tisdagen vann Takter på Halmstadtravet. 

Och berättade för första gången själv om beslutet. 

– Man kan aldrig vara säker på att det här är sista segern här, men det känns så i dag, säger han i segerintervjun efter loppet. 

Det kom som en chock för de flesta när kusken Johnny Takter i söndags gick ut med ett öppet brev där han berättade att han avslutar karriären. 

”Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå”, skrev Takter bland annat i brevet. 

Johnny Takter har sedan dess inte uttalat sig om beslutet, men ställde efter tisdagens (sista?) seger på Halmstadtravet upp på en segerintervju. 

– Man kan aldrig vara säker på att det här är sista segern här, men det känns så i dag. Jag är ganska trött mentalt, säger Johnny Takter efter loppet. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

”Tar mycket på en psykiskt”

Loppet vann han med Ola Samuelssons Hashtag River efter att direkt ha hittat till ledningen. 

Trots beslutet har han fortfarande inte stängt dörren för en comeback. 

– Det tar mycket på en psykiskt, men vi får se. Det är fler än jag som gjort comebacker. Det känns ännu tuffare att lämna ifrån sig så här fina hästar, det kommer jag att sakna.

”Kontio är en dieselmotor”

Efter beslutet i söndags är det många travkolleger som uttryckt sin sorg över att Takter ”redan” nu väljer att avsluta karriären. 

– Jag har kört på för fullt i 40 års tid. Jorma Kontio är som en dieselmotor som bara puttrar på, det är inte jag. Jag är väldigt självkritisk och det har tagit hårt på mig. De som känner mig vet att jag haft problem med motivationen genom årens lopp, säger Johnny Takter. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!