Jimmy Takter Foto: US PHOTO-DENMARK / KANAL75 - BURT SEEGER +45 40 87 20 22Jimmy Takter Foto: US PHOTO-DENMARK / KANAL75 - BURT SEEGER +45 40 87 20 22
Jimmy Takter Foto: US PHOTO-DENMARK / KANAL75 - BURT SEEGER +45 40 87 20 22
Här i Sulkyn Foto: TB / KANAL75 ABHär i Sulkyn Foto: TB / KANAL75 AB
Här i Sulkyn Foto: TB / KANAL75 AB

Takter öppnar för att sluta: "Behöver tid"

Publicerad

Jimmy Takter är av Sveriges framgångsrikaste travtränare.  

Nu berättar han att han kommer att ta en paus under 2019. 

Bland annat på grund av att han inte känner samma motivation som tidigare. 

–  När hungern börjar tryta är det dags att göra något annat, säger han till Harness Racing Update.

Jimmy Takter är för tillfället högaktuell som den tränare som ropat in hästar för mest pengar under auktionen Lexington Selected Yearling Sales – som pågår just nu. 

Takter har så här långt under auktionen köpt hästar för drygt 8 miljoner kronor. 

"Annars fungerar det inte..." 

Nu berättar stjärntränaren i en lång intervju med Harness Racing Update att han kommer att ta en timeout under 2019. 

– Under 2019 ska jag sedan vara helt ledig. Jag tänker inte göra något det året, sedan får vi se vad som händer. Jag har inte bestämt vad jag ska göra i stället, men behöver tid för mig själv, säger han till tidningen, enligt Travronden. 

Jimmy Takter, som sex gånger röstats fram till årets tränare i USA, menar i intervjun att bristande motivation är en av orsakerna bakom beslutet. 

– Jag känner inte samma motivation längre och för att lyckas måste du vara det. När hungern börjar tryta är det dags att göra något annat. Sådan är jag, och jag behöver vara 100 procent fokuserad, annars fungerar det inte för mig, säger han enligt Sulkysport. 

"Vill inte behöva oroa mig" 

De hästar som Takter ägare kommer under 2019 gå till dottern Nancy Johansson och hans egna stalltränare Per Engblom. 

– De kanske också vill fråga mig något ibland, vilket går bra. Men jag vill inte behöva oroa mig över verksamheten annars. Båda är självständiga och vana att ta egna beslut. Jag tycker att både Nancy och Per är väldigt, väldigt kvalificerade för att kunna ta över mina hästar, säger han enligt Sulkysport. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag