Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Takter: ”Det var fel att fatta ett beslut”

Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: LARS JAKOBSSON

En av travsportens största stjärnor närmar sig en comeback. 

I Travpodden berättar Johnny Takter att han ångrar sitt beslut att sluta som kusk. 

– Man ska inte ta ett beslut när man inte är i harmoni, säger han. 

Senast Johnny Takter körde ett lopp var den 2 juni 2019. Takter hade då ett år tidigare meddelat att han slutat som kusk, men gjorde snabbt comeback och vann bland annat Kriteriet med Inti Boko hösten 2018. 

Men efter det senaste framträdandet 2019 försvann Takter från travbanorna – och har sedan dess hållit låg profil. 

Nu närmar sig stjärnan en comeback igen. Det berättar han i en intervju med ”Travpodden” med David Neves och Patric Skoglund.  

Exakt när det blir vågar han dock inte lova. 

– Det viktiga är att det känns rätt. Jag kan tyvärr inte säga något just nu. Jag avvaktar till februari. Jag vill vara fit for fight. Jag är väldigt petig med att jag ska känna mig tipp topp. Jag vill inte bara vara en kusk, jag vill vara en tävlingskusk, säger han till podden. 

”Då är det fel att ta ett beslut”

Vidare berättar Takter att han ångrar att han gick ut med att han skulle sluta som kusk. 

– När man är trött på saker är det fel att ta ett beslut. Man ska inte ta ett beslut när man inte är i harmoni. Det blir nästan lite löjligt när man vill köra igen. Jag kunde sagt att jag skulle ta en paus i stället. Då blir det inte så stort, säger han till Travpodden. 

Framför allt säger Takter att saknar han personerna runtomkring sporten. 

– Det runtomkring var värt mycket mer än vad jag kunde ana. Sedan har jag inte missat så mycket i år på grund av pandemin. Det gamla är det man vill tillbaka till, säger han.