Svetsaren Lars, 60, fixade miljonvinst

Publicerad

Det blev hög utdelning på V86 under onsdagen, där åtta rätt belönades med 1,9 miljoner kronor. 

Totalt lyckades tre system pricka in alla rätt.  

En av de lyckliga vinnarna var Lars Olsson, 60, som väntat länge på en storvinst. 

– Det var helt overkligt, säger en chockad vinnare. 

 

I går spelade ATG-tillsammans laget ”Beanie M.M” in åtta rätt på V86. 

Lars Olsson som till vardags är svetsare, var den som satte ihop lagets vinnande system. 

Hur är känslan?

– Det är overkligt. Jag har vunnit på V86 och V75 förut. Men nu handlar det om en så stor vinst för en så liten insats. Det är overkligt och så roligt för alla medlemmar. 

– Jag bara satt och stirrade in i väggen i går kväll av lycka. Det var svårt att ta in det, sen när man gick in och kollade på lagsidan och såg alla kommentarer om att nu ska de köpa hus i Spanien och de en och andra. Det var lycka. 

”Det var helt overkligt” 

Loppen följde han via ATG och lagets chattsida. 

Inför sista avdelningen steg spänningen. 

– Jag pratade med min travkompis i telefon och han refererade sista loppet. Sen pratade vi med varandra tills summan kom upp om hur mycket vi hade vunnit. Att det var 1,8 miljoner. Det var helt overkligt. 

Trots att han är en erfaren travspelare har han dock aldrig besökt sin närmsta bana - Solvalla. 

– Jag kollar hemma. Jag har aldrig varit på Solvalla. Det har aldrig blivit av och så är man är lite bekväm. 

– Jag jobbar natt och är svetsare i tunnelbanan så det det är så skönt att sitta hemma och kolla på tv. Att sitta med laget och med sina egna system, det är så skönt att slippa massa folk runtomkring sig då. 

”Behöver inte något jättelyxigt” 

Lars hade tio andelar i systemet och pengarna kommer han bland annat spendera på en semesterresa. 

– Vi ska ta en resa, jag gillar Mallorca -  det älskar jag. Jag behöver inte något jättelyxigt, det räcker att man trivs. Det är en lyx i sig. 

Nu siktar han in sig på flera storvinster. 

– Nu ska jag slå den här vinsten mitt eget lag och det här lagets system. Det är så kul och spännande att kunna glädja alla. 

– När man tar en sådan här vinst, det låter som en klyscha men det är så roligt när det är så många som blir glada. Det är lika mycket glädje som att vinna pengar själv. 

Han påpekar att det är ATG-tillsammans spelen är extra roliga, då kan man hjälpa andra. 

– Det är inte alla som har så gott ställt och drar de in en fyrtio-femtio tusen på 25 kronor så kan det greja deras sommarsemester. Det var en bra ränta på det kan man säga. 

”Största vinsten som vi haft” 

Lagledaren för det vinnande laget Ossi Häkkinen var även han mycket glad efter vinsten. 

– Det var riktigt spännande och roligt i går, att vi äntligen fick in storvinsten, säger han. 

– Det är största vinsten som vi har haft i vårt lag. 

Följde ni loppen? 

– Det gjorde vi! I stort sett hela laget var med och skrev på lagsidan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag