Reijo Liljendahl Foto: MH / KANAL75Reijo Liljendahl Foto: MH / KANAL75
Reijo Liljendahl Foto: MH / KANAL75
Foto: / KANAL 75 ABFoto: / KANAL 75 AB
 Foto: / KANAL 75 AB

Reijo Liljendahl slog till på auktion i Italien

Publicerad

Reijo Liljendahl var på rejält shoppinghumör under hästauktionen i Milano. 

Den svenske kusken och tränaren köpte två hingstar. 

Och slog det italienska auktionsrekordet i och med miljonköpet av Admiral As.

Svenskar fortsätter att slå rekord på hästauktioner runtom i Europa. 

Under den tyska derbyauktionen tidigare i somras budade den kände miljardären Lennart Ågren hem Bold Eagle-sonen Matchpoint Pellin för knappt 3,5 miljoner kronor. 

I juli köpte dessutom Unibetgrundaren och affärsmannen Anders Ström hingsten Nagamori Hill för tre miljoner kronor – vilket då var nytt auktionsrekord.  

Nytt rekord i Italien

Nu har det slagits rekord igen och denna gång är det den svenske stjärntränaren Reijo Liljendahl som står för köpet. 

Vid ITS Yearling Sale-auktionen utanför Milano köpte han två Ready Cash-hingstar, varav den ena var Admiral As – som gick för knappt 3,5 miljoner kronor. Vilket är nytt italienskt auktionsrekord. 

Gjorde två jätteköp 

Admiral As mamma Galiera As var en framgångsrik tävlingshäst och tjänade under karriären in 1,6 miljoner kronor. 

En för dagen köpglad Reijo Liljendahl budade även hem Albatros för knappt 800 000 kronor. Som i och med det blev auktionens fjärde dyraste häst. 

Auktionens näst dyraste häst Arden Wise As gick för drygt 2,2 miljoner kronor och köptes av italienaren Alessandro Gocciadoro. 

 

Dyraste hästarna på ITS Yearling Sale-auktionen:

1. Admiral As – 3,5 miljoner kronor 

2. Arden Wise As – 2,2 miljoner kronor 

3. Ambassador Kronos – 850 000 kronor

4. Albatros – 800 000 kronor

5. All Business Bi – 600 000 kronor

5. Aramis Bi – 600 000 kronor

5. Abracadabra Effe – 600 000 kronor

8. Athos Laksmy 570 000 kronor

9. Anakin Ås  – 550 000 kronor

10. Amon Wise As – 530 000 kronor

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag