Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenske travikonen drabbad av cancer

Foto: TR Media
Foto: TR Media/KANAL 75

Den välkände travprofilen Anders Lindqvist har tvingats till operation efter att ha drabbats av en elakartad cancer.
Det skriver travtränaren själv på Twitter. 

– Det känns mycket bättre nu, säger Lindqvist när SportExpressen når honom under morgonen. 

Det var under måndagsmorgonen Anders Lindqvist, som är en svensk travtränare med sin bas i Frankrike, la upp ett inlägg på sina sociala medier där han förklarade varför han har varit frånvarande den senaste tiden. 

I inlägget berättar han om beskedet han fick för en månad sedan, att han drabbats av en form av elakartad cancer i urinblåsan. 

Lindqvist har precis genomgått operation och för SportExpressen beskriver han att det nu är en lättnad som infinner sig: 

– Jag är kvar på sjukhuset och ska vara här i 8-10 dagar till. Men det känns i alla fall mycket, mycket bättre nu. 

”Väldig oro innan”

Lindqvist är en välkänd travprofil och i sina sociala medier brukar han snappa upp både det stora och lilla som händer i travets värld. 

Men sedan beskedet har han haft svårt att kommunicera på de plattformarna: 

– Det var en väldig oro innan operation. Jag som brukar följa nyheter, men jag var för svag för att hålla i min Ipad. Jag kunde inte hantera den och sen har jag haft en slang i halsen, säger han och fortsätter: 

– Jag har inte fått dricka något men i dag fick jag äntligen dricka en kopp te och det var den godaste dryck jag någonsin druckit. Det var fascinerande. 

Vill vinna Prix d'Amérique

Han skriver i inlägget att cancern lyckligtvis ännu inte hunnit sprida sig, vilket möjliggjorde operationen även om det inte var en enkel sådan. 

– De har opererat bort det som inte varit bra och sen har de gjort en form av transplantation och tagit en bit av tarmen och gjort en ny urinblåsa. Det var det som gjorde det till en komplicerad operation. 

Trots att det varit en tuff tid har Lindqvist humöret uppe och berättar att det finns lopp kvar att vinna. 

– Han, Ingemar Hultqvist är ju tio år äldre än mig och vann ju Breeders Crown. Så jag säger så här, jag har fortfarande tid kvar att vinna Prix d'Amérique. 

 

https://twitter.com/Al09Anders/status/1061882036670160896