Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske stjärnan föll tungt på Vincennes

Foto: Maria Holmén/TR Bild

Svenske topptravaren Campo Bahia stod inte att känna igen när han på lördagseftermiddagen startade i Prix de Croix på Vincennes.

Conrad Lugauers Campo Bahia imponerade på fransmännen när han för tre veckor sedan gjorde sin första start på Vincennes i Paris. Visserligen galopperade han på upploppet den gången men i det läget hade han till synes franske fixstjärnan Face Time Bourbon i brygga. 

Med den prestationen på näthinnan gjorde spelarna honom till favorit när han återvända till Frankrike för femåringsloppet Prix de Croix, och sedan han i Marc Elias händer fått trava i lågt tempo i ledningen var det upplagt för seger. Men hästen presterade fjärran från sin normala nivå och hade ingenting att sätta emot när attackerna kom bakifrån. 

Mållinjen skar han som sexa bakom segraren Feliciano, som kämpade ner andrahandsfavoriten Falcao de Laurma i en härlig upploppsstrid. Feliciano tränas av Philippe Allaire och i sulkyn satt David Thomain. Sedan tidigare var det bestämt att Campo Bahia skulle gå till vinterträning efter lördagens start.

Ola Johansson, Kanal 75