Foto: TV4 PlayFoto: TV4 Play
 Foto: TV4 Play
Stefan Hultman Foto: TV4 PlayStefan Hultman Foto: TV4 Play
Stefan Hultman Foto: TV4 Play

Svenske tränaren
nära att ta sitt liv

Publicerad

Under söndagens V75 Direkt sändes ett inslag där en strålande glad Stefan Hultman besökte stortränaren Daniel Redéns gård.

Men han öppnade också upp, och berättade om den tuffa tiden, då han var nära att ta sitt liv.

– Jag tänkte: tar jag mig ned till bryggan kastar jag mig i vattnet, säger Stefan Hultman i TV12.

Det var i oktober 2015 som den ikoniske travtränaren Stefan Hultman – mannen bakom bland andra From Above och Maharajah – drabbades av helvetessjukdomen Myastenia Gravis. 

Det är en muskel- och nervsjukdom som kan slå ut många av kroppens funktioner. Omkring 1 800 personer i Sverige har sjukdomen men man misstänker att siffran troligen är högre då många med lindriga symptom inte får diagnosen.

"I grunden en kämpe"

I helgens V75 Direkt berättade han om den tuffa tiden efter sjukdomen.

– Jag mådde inte bra. Jag gick upp i vikt när jag fick min diabetes typ ett. Jag gick in i ett ekorrhjul innan kroppen kraschade helt. Jag var stressad på slutet. Jag har alltid haft en stor prestationsångest mot mig själv, säger Stefan Hultman i TV12.

– Jag är i grunden en kämpe, men det var nära att jag gav upp. Tar jag mig ned till bryggan kastar jag mig i vattnet. Det hände ingenting, jag kunde knappt röra mig och kunde inte gå runt på min egen tomt ens, fortsätter han. 

Men nu har han börjat komma tillbaka till travets värld igen – och mår mycket, mycket bättre. 

– Det känns inte som att jag varit borta i två år. Det känns som att det var igår jag gjorde det. Men jag är inte uppe i varv alls, jag har kopplat av. Så jag kan njuta.

"Njuter mera idag"

Den före detta stortränaren menar att det till och med kommit något gott ur det svåra. 

– Jag njuter mera idag. Jag njöt aldrig tidigare, det var nya lopp hela tiden och jag pressade mig till det yttersta, säger Stefan Hultman i TV12.

Men någon egen tränarrörelse lär det inte bli.

– Inte som det känns, jag tror inte det. Sen kanske det händer någonting här nu då, som är väldigt positivt på så sätt.

Vad det positiva är berättar han inte, men han hoppas någon i branschen ska höra av sig. 

– Det känns uteslutet att starta eget igen. Men det skulle vara om någon i travbranschen hörde av sig och ville ha mina tjänster, avslutar han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag