Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska miljardären vinner ikoniska loppet

Kirsten Rausing
Foto: KEN GOFF PHOTOS LTD / STELLA PICTURES KEN GOFF PHOTOS LTD

Stor succé för Kirsten Rausing. 

Den svenska miljardärens häst Alpinista tog under söndagen hem galoppklassikern Prix de l'Arc de Triomphe utanför Paris. 

– Det betyder allt att ha fött upp henne, säger Rausing i en tv-intervju. 

Kirsten Rausing äger en tredjedel av Tetra Laval och ska enligt Forbes vara god för sju miljarder dollar. 

Men utöver styrelseuppdraget i det svenskgrundade familjeföretaget ägnar sig Rausing även åt galopp. 70-åringen bor i England och är en av landets främsta uppfödare av galopphästar. 

På söndagen deltog häst Alpinista, som miljardären både har fött upp och äger, i Prix de l'Arc de Triomphe – världens mest prestigefyllda galopptävling som rids i Boulogne-skogen utanför Paris. 

Rausing: ”Det betyder allt”

Klassikern slutade med stor succé för Kirsten Rausings Alpinista som vann loppet. 

Det femåriga stoet var snabbast över den 2 400 meter långa gräsbanan och kammade hem prissumman på drygt 30 miljoner kronor. 

– Det betyder allt att ha fött upp henne. Jag är väldigt tacksam över att ha fött upp ett bra sto. Tack till mitt hemteam och en otrolig tränare, säger Rausing i en tv-intervju på Longchamp efter galoppen. 

– Hon såg alltid bra ut som föl och hade alltid ett samarbetsvilligt temperament. Hon stack inte ut, hon var mest ett föl i mängden. Men hon såg alltid bra ut och hade alltid ett bra temperament.