Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska miljardären invald i Hall Of Fame

Foto: FOTO: MARIA HOLM¿N/KANAL 75

Travikonen Margareta Wallenius-Kleberg har hyllats för sitt engagemang inom travsport i Sverige.
Nu har hon även valts in i den amerikanska travsportens Hall Of Fame - första kvinnan någonsin. 

– Det faktum att jag är här i kväll är ett resultat av en fantastisk kombination av amerikanska och svenska vänner och partnerskap genom årens lopp, säger hon till ustrotting.com. 

Hon förekommer ständigt på Veckans affärers listor över svenska miljardärer. Nu är Margareta Wallenius-Kleberg första kvinna någonsin en av personerna invald i den amerikanska travsportens Hall Of Fame, detta för sina bedrifter som hästägare- och hästuppfödare. 

”Inspiration för alla kvinnor”

Att hon skulle väljas i det fina sällskapet blev klart i höstas.
Men i samband med en ceremoni under söndagskvällen i The Harness Racing Museum & Hall Of Hame i Goshen, New York, klev hon upp scen och tog emot utmärkelsen. 

– Det faktum att jag är här i kväll är ett resultat av en fantastisk kombination av amerikanska och svenska vänner och partnerskap genom årens lopp. Jag hoppas att jag kan uppfylla de krav och förväntningar som ställs på mig i egenskap av medlem i Hall Of Fame. Jag är också den första kvinnan att väljas in och jag hoppas att det här kan bli en inspiration för alla kvinnor och yngre flickor inom sporten, säger Wallenius-Kleberg till ustrotting.com. 

Ännu en svensk invald 

Den svenska miljardären har bidragit till svensk travsport enormt. Hennes Menhammar Stuteri har blivit en plattform som genom hennes engagemang och affärssinne drivit svensk travsporten framåt många år. Hon blev år 2013 invald i Sveriges Hall Of Fame och är även en av travets hedersambassadörer. 

Men det blev ännu en svensk invald i samband med Margareta Wallenius-Kleberg, nämligen den svenska travtränaren Håkan Wallner. 

Wallner var även han invald i svenska Hall Of Fame men gick bort 2001, han valdes nu in i Hall of Immortals.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!