Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensk VM-succé krockar med V75

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: TR Media/Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Foto: TR Media/KANAL 75

Nästa vecka vankas det stor travfest på Halmstadtravet med bland annat storloppet Sprintermästaren. 

En helg som avrundas med en V75-omgång på lördagen. 

Problemet? Omgången riskerar att krocka med Sveriges eventuella kvartsfinal i Fotbolls-VM. 

– Det är lite pest eller kolera oavsett hur vi bär vi bär oss åt, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson. 

Det råder VM-feber i Sverige och på tisdag nästa vecka spelar det svenska landslaget åttondelsfinal mot Schweiz. 

Vid seger? Då väntar kvartsfinal mot England eller Colombia klockan 16.00 på lördagen samma vecka. 

Ett scenario som satt Halmstadtravet i en delikat situation. 

”Vet om att det kan bli en krock” 

Samtidigt som Sveriges eventuella kvartsfinal är det full tävlingsdag med V75 på Halmstadtravet, som nästa vecka arrangerar Sprintermästarveckan. 

Där V75-loppen i vanlig ordning drar i gång 16:20, alltså samtidigt som stora delar av landet, vid ett eventuellt avancemang, kommer att följa Sveriges kvartsfinal. 

Söndag denna vecka är som vanligt sista dag för anmälning, och enligt Svensk Travsports sportchef Petter Johansson har det förts diskussioner om huruvida lördagens starttider kan komma att ändras. 

– Vi vet om att det kan bli en krock. I det här fallet är det främst en dialog mellan ATG och Halmstadtravet. För oss är det viktigast att både Halmstad och ATG känner sig bekväma med beslutet. Sedan är inget beslut fattat än, det kommer att beslutas under dagen eller senast söndag, säger Petter Johansson och tillägger: 

– Sedan vet vi inte om Sverige går vidare, men vi kommer behöva ta ett beslut innan anmälan. 

”Det är ett delikat läge” 

Ett av alternativen som fanns var att tidigarelägga starttiderna, med den givna nackdelen att omsättningen riskerar att minskas. 

Ett annat var att köra loppen på kvällen. Vilket troligtvis skulle rädda spelomsättningen, med nackdelen att Halmstadtravet riskerar att tappa i publik. 

– Det är lite pest eller kolera oavsett hur vi bär vi bär oss åt. Antingen tappar man ekonomi eller så tappar man människor, och risken som finns är ju att man gör både och. Det är ett delikat läge. 

”Föreslog att man skulle prata med Putin” 

Nu är det bekräftat att ingen av alternativen blir verklighet. Det säger ATG:s informationschef Patrik Brissman till Trav365.  

– Vi visste att det fanns en chans att det kunde avgöras samtidigt. Vi har tittat på frågan igen tillsammans med ST (Svensk Travsport) och Halmstadtravet och beslutat att ligga kvar med starttiden och bjuda på en sport- och spelfest, säger han till sajten. 

Halmstadtravets sportchef Jan-Olof Molin? Han hade ett mer kontroversiellt förslag. 

– Det bästa hade varit att flytta matchen. Jag föreslog att man skulle prata med Putin (Vladimir, Rysslands president), men mina kontakter där är aningen begränsade, säger han till Trav365 och skrattar. 

Blir det kvartsfinal kommer matchen dock gå att ses på travbanan. 

– Det håller vi på med just nu. Linson fixar en storbildsskärm med kort varsel och rättighetsfrågan håller jag på med just nu. Det är en kostnadsfråga, men jag räknar med att det löser sig. Man ska kunna se matchen här om det blir aktuellt, säger han till Trav365. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!