Carl-Johan Jepson. Foto: KANAL 75 / KANAL 75Carl-Johan Jepson. Foto: KANAL 75 / KANAL 75
Carl-Johan Jepson. Foto: KANAL 75 / KANAL 75

Svensk tog hem galen miljonvinst

Publicerad

Tre system fixade sju rätt och en utdelning på 17 miljoner kronor under förra lördagens V75-spel. 

Ett utav dem lämnades in på Malta – av en svensk man i 40-årsåldern. 

Som berättar att han har kusken Carl-Johan Jepson att tacka för mycket. 

– Ryktet säger att han gillar Las Vegas. Om det stämmer kan han förvänta sig en resa dit som han sent kommer glömma, säger vinnaren. 

Tre system prickade in sju rätt och 17 miljoner kronor när V75 avgjordes på Örebro på Nyårsafton. 

Ett utav dem var inlämnat av en man i Sverige, som lämnade in en Harry Boy för 96 kronor och tog hem storvinsten. 

Det andra av ett kompisgäng från Tyskland. 

Det tredje systemet lämnades in av en 40-årig svensk man boendes på Malta – och kostade cirka 9400 kronor. 

"Ett riktigt fegsystem" 

Mannen berättar att han har ett stort travintresse och att han spelar på V75 cirka två gånger i månaden.  

Och då rör det sig inte om några "fegspel". 

– Jag spelar alltid så att jag har chansen att bli ensam med sju rätt och är inte rädd för att förlora. Jag vill kunna vara med de gånger det verkligen gäller. Ofta chansar jag för mycket och det ironiska är att trots att jag vann över 20 miljoner så var det här systemet väldigt konservativt och favoritbetonat för att vara mig. Ett riktigt feg-system! Kanske ett bevis på att jag chansat för mycket tidigare, säger han. 

"Jag mådde dåligt" 

Under loppen höll han kontakt med sina kompisar, men inför den sista avdelningen var han tvungen att stänga av mobilen. 

Då nervositeten blev för stor eftersom han spikat vinnaren Friend of Nature. 

– Det var en enorm anspänning. Jag var hemma själv (på Malta) och hade börjat göra mig i ordning för nyårsfest mellan de första loppen. Jag pratade med några vänner på whatsapp i mobilen som visste vilken häst jag hade kvar men då det var fem minuter kvar till sista loppet så stängde jag av allt. Mobilen och loggade Facebook med mera. Jag var inte vanligt nervös utan jag mådde dåligt och satt helt tyst och blick stilla i soffan och tittade på ATG Live. Jag tror inte jag rörde mig under hela sista loppet, berättar han. 

"Ryktet säger att han gillar Las Vegas" 

Den sammanlagda vinsten för mannen landade på över 20 miljoner kronor, och enligt Independent är det den största vinsten på Malta någonsin. 

En vinst som mannen har sig själv, men också kusken Carl-Johan Jepson att tacka. 

– Carl-Johan Jepson vann två lopp och körde min spik i sista avdelningen. Han var verkligen min turgubbe. Han vann när han skulle och förlorade då han skulle. Dessutom vann han efter två riktigt vassa styrningar. Jag har hört mig för lite men ännu inte pratat med honom. Ryktet säger att han gillar Las Vegas. Om det stämmer kan han förvänta sig en resa dit som han sent kommer glömma, säger mannen. 

"Tänkte lägga ett bud på honom" 

Pengarna tänker han bland annat att lägga på familjen, välgörenhet och två travhästar. 

Dessutom funderade han först på att lägga ett bud på vinnaren Friend of Nature...

– Jag tänkte först lägga ett bud på Friend Of Nature och sedan låta honom äta morötter och umgås med treåriga ston resten av livet men då jag såg att uppfödarna fortfarande äger hästen så är han säkert som en familjemedlem för dem. Då vill jag inte klampa in där och försöka köpa honom bara för att jag vunnit en massa pengar, säger han och fortsätter:   

– Jag ska dock köpa minst en travhäst, troligtvis två, men väntar till Elitauktionen i maj. Jag har redan börjat fundera på vad hästarna ska heta. Lucky Punter (som de kallade mig i tidningen på Malta på nyårsdagen) och Twenty Million är de namn som är högst på listan just nu.

"Har inte uppnått mitt mål"

Tänker du fortsätta spela nu när du vunnit så mycket pengar? 

– Jag kommer fortsätta. Så lätt blir ni inte av med mig! Att spela V75 är det roligaste jag vet och jag har ännu inte uppnått mitt mål att bli ensam med sju rätt. Det kanske låter konstigt men jag ser väldigt mycket fram emot V75 på Bergsåker på lördag. Jag kommer dock inte öka insatserna efter det här, snarare minska dem. 

 

Mannens system:

V75-1: 2, 5, 7, 9, 12, 13

V75-2: 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

V75-3: 1, 3, 6, 7, 8, 9, 10

V75-4: 3, 5

V75-5: 4, 6, 9

V75-6: 2, 3, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 15

V75-7: 4

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag