Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Svensk superskräll - slog franske stjärnan

Publicerad

Det skulle bli en skrattmatch för travkejsaren Ready Cash.

Men svenske Sanity ville annat.

Från ledningen gav han inte den franske nationalidolen skuggan av en chans.

- Jäklar i min skäl vilken skön seger! säger hästens tränare Malin Löfgren.

Hela trav-Frankrikes gunstling, fixstjärnan och dubble Prix d'Amerique-vinnaren Ready Cash, spelades till jättefavorit i ett större lopp på Le Croisé-Laroche på onsdagseftermiddagen.

Om Sanity pratades det inte mycket på förhand och han släpptes också upp till 18 gånger pengarna på vinnarspelet.

Det fick de franska spelarna ångra bittert.

"Skrek framför tv:n"

Körande Franck Ouvrie placerade Sanity i ledningen och när utvändigt travande Ready Cash skulle sätta in stöten på upploppet svarade den svenske topphästen med att lämna honom med flera längder.

- Vi skrek framför tv:n så att Charlie (1,5-årige sonen) blev alldeles livrädd och började grina, berättar Löfgren, som på grund av magsjuka följde loppet på hemmaplan.

- Det är så jäkla skönt alltså! Det har varit mycket strul i år men i dag fick han visa vad han kan. Att han skulle kunna slå Ready Cash trodde jag inte men det gjorde han. Det här är en av hans största segrar, att slå Ready Cash där nere...

Fyller på champagneförrådet

Förstapriset uppgick till närmare 440 000 kronor och kilometertiden över de 2 700 meterna (autostart) skrevs till 1.14,1.

- Nu visade han att höstformen som han alltid brukar hitta sitter där och han får stanna kvar i Frankrike för att starta ytterligare ett par gånger i höst. Jag och Moa (Malins syster) kommer att åka ner med jämna mellanrum. Om inte annat måste vi ju åka ner och fylla på champagneförrådet, avslutar Löfgren med ett skratt.

Nästa Frankrikestart för Sanity är planerad till 2 oktober. Då lär han inte segla upp till 18 gånger pengarna...

 

Av Ola Johansson/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag