Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk stjärnkusk mordhotad via sms

En svensk toppkusk, som medverkar flitigt på V75, har mottagit flertalet grova mordhot. 

Hoten ska enligt facktidningen Travronden bland annat ha innehållit bilder på en dödad människa. 

– Direkt när det hände var man lite skärrad, säger kusken. 

Det var Travronden som under tisdagen kunde berätta att en välkänd svensk kusk, som kör V75-lopp regelbundet, ska ha blivit hotad till livet. 

Sms:en, som skickats till en närstående, ska enligt facktidningen ha innehållit instruktioner om att inte yttra sig i vissa sammanhang. Annars skulle man, enligt meddelandet, ”skära halsen” av honom. 

Samma dag ska det till samma telefon även skickats bilder på en dödad människa. 

”Klart att det är tråkigt” 

Händelsen är nu polisanmäld och polisen har startat en förundersökning. 

– Det är klart att det är tråkigt. Jag har pratat lite med Svensk Travsport i dag, så vi får se vad de gör. Jag vet faktiskt inte så mycket, säger kusken. 

Blev du rädd? 

– Direkt när det hände var man lite skärrad. Men sedan har det gått bra. 

Stefan Persson (travkusk) berättade i veckan att lägger ner sitt Twitterkonto efter att ha tagit emot hatmeddelanden. Upplever du att antalet hot mot aktiva ökat den senaste tiden? 

– Jag vet inte om det blivit värre. Jag skulle tro att det varit så här ganska länge. Det händer att folk skickar grejer men det brukar inte vara mordhot speciellt ofta, säger kusken.