Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk seger i – finska storloppet

Foto: / KANAL75
Foto: / KANAL75

Det blev svensk seger i det finska storloppet  Kymi Grand Prix. 

Peter Untersteiners hingst Carabinieri, med Johan Untersteiner i sulkyn, spurtade ned elitloppsvinnaren Timoko.

– Timoko är alltid en hjälte som slåss. Så det känns väldigt bra. Det här är en Grupp I-vinst, och jag har inte så många av dem. 

Det var rejäl kubbning i inledningen av finska storloppet Kymig GP. Workout Wonder försökte hålla upp förstaspåret mot Timoko, samtidigt som Seabiscuit pressade utvändigt om elitloppsvinnaren. 

Löpscenariot blev perfekt för Carabinieri, som kunde köra fram utvändigt om Timoko efter rubbningen och sedan avgöra säkert över upploppet. 

– Det var absolut ett fantastiskt lopp. Det var ett par riktigt snabba första 500 meter. Det var bra för oss. Vi satt i tredje utvändigt, och kunde gå fram när det lugnade sig lite, och pressa TImoko, säger segerkusken Johan Untersteiner i ATG Live.

”Tänkte vi skulle ta det lugnt”

– Jag tänkte bara att vi skulle ta det lugnt, eftersom det gick så fort i starten. Jag ville spara speeden till upploppet, och han kändes stark med 400 meter kvar – då var jag säker på det, fortsätter han. 

Segertiden skrevs till 1.11,0/2100 meter auto – ett nytt banrekord. 

Och trots det tuffa trycket i starten höll tvåan Timoko heroiskt. 

– Timoko är alltid en hjälte som kämpar in i det sista. Så det känns väldigt bra. Det här är en Grupp I-vinst, och jag har inte så många av dem. 

Firar – med bastu

Nu blir det till att fira för Johan Untersteiner – som åker hem till Sverige först under söndagen. 

– De har sagt att det blir bastu ikväll. Vi får se om jag kan matcha finländarna där, men jag lovar att försöka. 

Förstapris i loppet är 100 000 euro, vilket är strax över en miljon svenska kronor.