Svensk dominans i tyska storloppet

Publicerad

Inte mindre än nio svensktränade hästar provar lyckan i söndagens fyraåringslopp Grosser Preis von Deutschland i Hamburg. 

Men det blågula laget med Diamanten i spetsen får en tuff utmanare i franske kulltoppen Django Riff.

Inte mindre än nio svensktränade hästar provar lyckan i söndagens fyraåringslopp Grosser Preis von Deutschland i Hamburg. 

Men det blågula laget med Diamanten i spetsen får en tuff utmanare i franske kulltoppen Django Riff.

Sex år i rad har det blivit svensk seger i Tysklands största internationella fyraåringslopp.

Och trots att förstapriset i år sänkts till motsvarande 700 000 kronor har inte intresset att åka söderöver minskat.

"Foppas" Diamant med

Det tyngsta svenska namnet är Diamanten, ägd av ishockeystjärnan Peter Forsberg och tränad av Robert Bergh, som vunnit såväl Kungapokalen som Sprintermästaren i år. 

Spännande start gör även Peter Untersteiners Generaal Bianco med fem V75-segrar i ryggen som nu för första gången får mäta krafterna med sina främsta kullkamrater.

Men den tyngst meriterade hästen reser nordligt mot Hamburg. Philippe Allaires euromiljonär Django Riff har länge varit kulletta i Frankrike och jagar nu revansch för galoppmissen i kvalet till Europaderbyt.

Det finns flera svenska inslag även i ramloppen vilket är tacksamt för spelarna eftersom ATG arrangerar V64.

 

Grosser Preis von Deutschland, 2 200 meter autostart

1. Grant Boko – Christoffer Eriksson (Reijo Liljendahl)

2. Dominion Beach – Björn Goop (Stefan Melander) 

3. Goofy Greenwood – Hugo Langeweg Jr

4. Dawana – Michael Nimczyk

5. Diamanten – Robert Bergh

6. Generaal Bianco – Peter Untersteiner

7. Django Riff – Joseph Verbeeck

8. Unique Juni – Johnny Takter (Hans R Strömberg)

9. United Love – Jaap van Rijn

10. Racing Mange – Joakim Lövgren

11. Orlando Jet – Rudolf Haller

12. Ferrari River – Conrad Lugauer

13. Unicorno S.L.M. – Wilhelm Paal

14. Dupree – Per Linderoth (Stefan Melander)

 

Förstapris: cirka 700 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag