Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svarar på stjärnans kritik: ”Är ödmjuk”

Foto: LJ / TR Media

Robert Bergh riktade stor kritik mot Svensk Travsport efter att Tobias Eklöf stängts av i två månader efter en incident på Bergsåker. 

Nu svarar Svensk Travsports tillförordnade vd Ulf Hörnberg. 

– Jag tycker att Svensk Travsport i det hela fungerar bra och vi hanterar stora utmaningar hela tiden, säger han till Trav365. 

Det var efter en incident på travbanan Bergsåker som kusken Tobias Eklöf drog på sig en två månaders avstängning. 

Eklöf körde upp i ryggen på Troels Andersen efter målgång, något som måldomaren bedömde så allvarligt att de valde att stänga av honom i två månader. 

Något som Eklöf var långtifrån nöjd med, och valde att rikta kritik mot både beslutet och travsporten i stort. 

Det gjorde även stjärntränaren Robert Bergh. 

– Det är dags att det blir en reaktion, att något händer på ST. Att saker som är bagateller ska bestraffas hårt samtidigt som stora saker, som vi behöver lägga kraft på, exempelvis doping, bara försvinner. De små som älskar trav och vill hålla på med hästarna, det är de som blir så hårt straffade. Det är för jävligt, sa han bland annat till SportExpressen.  

Svarar på kritiken: ”Jag är självklart ödmjuk” 

I en intervju med Trav365 svarar nu ST:s tillförordnade vd på kritiken mot förbundets styre. 

– Jag tycker att Svensk Travsport i det hela fungerar bra och vi hanterar stora utmaningar hela tiden. Sen är jag självklart ödmjuk inför att det alltid finns förbättringspotential och vi ska vara lyhörda för synpunkter som kommer in från aktiva och banor. Men som sagt så arbetar vi kontinuerligt på att bli bättre och för oss står alltid hästen i centrum. Exempelvis har vi nu fått ett uppdrag av styrelsen att ta fram förslag på kraftigare påföljder vid drivningar. Ett arbete som kommer presenteras i november, säger han till sajten. 

Han kommenterar även Berghs kritik mot ST:s dopingarbete, och påpekar bland annat att styrelsen beslutat om att införa övervakningsstall från och med 2020. 

– Hästvälfärd i allmänhet och antidopning i synnerhet är troligtvis de viktigaste frågorna för Svensk Travsport att arbeta med. Sedan årsskiftet har vi ett fristående antidopningsreglemente som kan ändras löpande under året vilket är ett mycket viktigt verktyg, säger han till Trav365.