Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svarar på ryktena: "Finns inga planer"

Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Det går rykten om att totomatluckorna på Solvalla ska slopas, något Stefan Melander kommenterar i sin krönika.  

Men Solvallas marknads- och kommunikationschef Markus Myron menar att det hela inte stämmer. 

– Vi har inga planer på att avskaffa dem, svarar Myron. 

I dagens krönika i Expressen kommenterar travtränaren Stefan Melander ryktet om att de klassiska totomatluckorna på Solvalla kommer försvinna. 

Och att de i stället ska ersättas med spel via kort. 

När Sportexpressen når Markus Myron menar han att det inte stämmer.  

– Från Solvallas del har vi inga planer på att avskaffa totomatluckorna. Naturligtvis kan det vara olika många beroende på tävlingsdag, men totomatluckor är en viktig del av upplevelsen när man är på plats, säger han. 

Det ligger ingenting i ryktet? 

– Jag vet inte vem han har pratat med och vad han har fått det ifrån. 

"Har aldrig varit någon del av planerna" 

Myron dementerar även att det skulle finnas planer på att tisdagarna skulle direktsändas i tv.  

– Från Solvallas del är det inget som vi känner till eller har hört något om. Där har jag väl däremot en teori om vart det kan komma ifrån, och det är att vi själva gör en stor satsning på vår egen intern-tv för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för besökarna. Där en expertpanel bestående av Stefan Hultman, Mattias Spante och Anders Malmrot har instiftats. Samt att vi med jämna mellanrum bjuder in aktuella gäster. 

Det är inget som kan bli aktuellt – att loppen börjar sändas i tv? 

– Tv-frågan kom upp när vi inledde diskussionerna om att Solvalla skulle ha en egen dag. Men då var både ATG, Solvalla och Svensk Travsport överens om att det inte skulle göras någon satsning på det. Det blir som övriga vardagar med ett sammandrag på kvällen. Att loppen skulle direktsändas i linjär tv har aldrig varit någon del av planerna. Det har heller inte kommit till vår kännedom att dessa planer på något sätt skulle ha ändrats. 

"Vi är jättenöjda med starten" 

Hur tycker du annars att tisdagarna fallit ut så här långt? 

– För att vara i januari tycker jag vi rent sportsligt fått till väldigt fina lopp. Sedan hade vi lite otur med strykningar, och det kan man ha i bland. Vad gäller arrangemanget med exempelvis expertpanelen tycker jag det fallit väl ut. Det känns som att vi landat rätt direkt. Sedan kan man alltid grotta ner sig i detaljer, som vi antagligen kommer finjustera. Men konceptet som sådant tycker jag varit oerhört bra och det har också tagits emot väldigt väl av de som varit här. 

Myron fortsätter: 

– Sedan är det som sagt början av januari och det är ingen publiktät månad. Vi sa redan innan vi startade att januari skulle bli tufft. Man kan säga att det här är vår smygpremiär innan vi kör i gång på allvar den 30:e januari, som vi ser som den officiella starten. Då vi bland annat rivstartar med Margaretas Tidiga Unghästserie som ska bli fantastiskt att arrangera så här tidigt på året. Vi är jättenöjda med hur det har börjat och har stor tilltro till att det kommer bli väldigt bra.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!