Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Svarar på ryktena: "Finns inga planer"

Publicerad

Det går rykten om att totomatluckorna på Solvalla ska slopas, något Stefan Melander kommenterar i sin krönika.  

Men Solvallas marknads- och kommunikationschef Markus Myron menar att det hela inte stämmer. 

– Vi har inga planer på att avskaffa dem, svarar Myron. 

I dagens krönika i Expressen kommenterar travtränaren Stefan Melander ryktet om att de klassiska totomatluckorna på Solvalla kommer försvinna. 

Och att de i stället ska ersättas med spel via kort. 

När Sportexpressen når Markus Myron menar han att det inte stämmer.  

– Från Solvallas del har vi inga planer på att avskaffa totomatluckorna. Naturligtvis kan det vara olika många beroende på tävlingsdag, men totomatluckor är en viktig del av upplevelsen när man är på plats, säger han. 

Det ligger ingenting i ryktet? 

– Jag vet inte vem han har pratat med och vad han har fått det ifrån. 

"Har aldrig varit någon del av planerna" 

Myron dementerar även att det skulle finnas planer på att tisdagarna skulle direktsändas i tv.  

– Från Solvallas del är det inget som vi känner till eller har hört något om. Där har jag väl däremot en teori om vart det kan komma ifrån, och det är att vi själva gör en stor satsning på vår egen intern-tv för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för besökarna. Där en expertpanel bestående av Stefan Hultman, Mattias Spante och Anders Malmrot har instiftats. Samt att vi med jämna mellanrum bjuder in aktuella gäster. 

Det är inget som kan bli aktuellt – att loppen börjar sändas i tv? 

– Tv-frågan kom upp när vi inledde diskussionerna om att Solvalla skulle ha en egen dag. Men då var både ATG, Solvalla och Svensk Travsport överens om att det inte skulle göras någon satsning på det. Det blir som övriga vardagar med ett sammandrag på kvällen. Att loppen skulle direktsändas i linjär tv har aldrig varit någon del av planerna. Det har heller inte kommit till vår kännedom att dessa planer på något sätt skulle ha ändrats. 

"Vi är jättenöjda med starten" 

Hur tycker du annars att tisdagarna fallit ut så här långt? 

– För att vara i januari tycker jag vi rent sportsligt fått till väldigt fina lopp. Sedan hade vi lite otur med strykningar, och det kan man ha i bland. Vad gäller arrangemanget med exempelvis expertpanelen tycker jag det fallit väl ut. Det känns som att vi landat rätt direkt. Sedan kan man alltid grotta ner sig i detaljer, som vi antagligen kommer finjustera. Men konceptet som sådant tycker jag varit oerhört bra och det har också tagits emot väldigt väl av de som varit här. 

Myron fortsätter: 

– Sedan är det som sagt början av januari och det är ingen publiktät månad. Vi sa redan innan vi startade att januari skulle bli tufft. Man kan säga att det här är vår smygpremiär innan vi kör i gång på allvar den 30:e januari, som vi ser som den officiella starten. Då vi bland annat rivstartar med Margaretas Tidiga Unghästserie som ska bli fantastiskt att arrangera så här tidigt på året. Vi är jättenöjda med hur det har börjat och har stor tilltro till att det kommer bli väldigt bra.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag