Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svanstedt öppnar för stjärnan i PdA

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD / TR BILD
Foto: TB / TR Media

En av USA:s största stjärnor kan bli aktuell för ”världens tuffaste travlopp”. 

I en intervju med Travronden berättar tränaren Åke Svanstedt att Six Pack är aktuell för Prix d'Amerique. 

– Jag har en dröm att starta honom i Prix d'Amérique och den har blivit allt starkare under sommaren, säger Svanstedt. 

Åke Svanstedts fyraåring Six Pack har vunnit 15 lopp på 23 starter och har under karriären sprungit in drygt 12,5 miljoner kronor. 

Nu berättar tränaren att han skulle vilja starta stjärnhästen i superloppet Prix d'Amerique på Vincennes. 

– Jag har en dröm att starta honom i Prix d'Amérique och den har blivit allt starkare under sommaren. Han skulle passa utmärkt på Vincennes, säger han till Travronden.  

”Distansen är inga problem” 

Om så blir fallet kommer Svanstedt att fråga Jean-Michel Bazire, som bland annat tränar fjolårets PdA-vinnare Belina Josselyn, om han kan förbereda hästen. 

– Distansen är inga som helst problem. Om vi ska ta det här vidare så kommer jag fråga Jean-Michel Bazire om han vill ta in hästen i träning och förbereda honom för Prix d'Amérique. Jag har mitt här i USA och det skulle bli för många resor och för svårt att sköta den delen i Frankrike också, säger Åke Svanstedt till facktidningen

Six Pack går till avel nästa år, något som innebär att en eventuell start i Prix d'Amerique  i sådana blir hästens sista i karriären.