Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaga favoriter talar för skräll

Nika och Jorma Kontio.
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Solvalla och Bergsåker saxar onsdagens V86-tävlingar och omgången kittlar på förhand.

Här kan ni ta del av en trolig vinnare, en skräll, två viktiga ändringar och två relevanta intervjuer.

EN TROLIG SPIK

V86-8: 8 Nika 

8 Nika har haft svåra uppgifter på sistone men gått strålande och tagit två mersmakande andraplatser på Solvalla. Nu har hästen en bättre proposition och att bara möta ston är ett plus. Hästen gick starkt för Jorma Kontio näst senast och femåringen tål offensivt upplägg. Nika är en stark spik i V86-avslutningen. 

ETT ROLIGT DRAG 

V86-4: 10 Helios di Quattro

Det är stora frågetecken för favoriterna och det talar för en skräll i V86-4. 10 Helios di Quattro står perfekt inne penningmässigt, tävlar alltid med skor och är van tuffare motstånd. Lång distans är ingen nackdel och det är upplagt för körning. Sexåringen har fin chans att fälla allt.

TVÅ RELEVANTA INTERVJUER 

V86-3: 2 Jacoby Keeper 

– Äntligen har vi hittat rätt med utrustningen. Hästen känns stabil och har fungerat bra i de tre senaste starterna. Allt är normalt i träningen och distansen ska han klara. Han är stark och rejäl, säger Leif Witasp.

V86-7: 2 Doctor Doxey Zenz

– Han var ursäktad senast då en karled sprack ut på sista långsidan och han bromsade till slut. Det är fixat och han var fin när jag lät hästen sträcka ut på 1.14/1.600 i fredags och formen ska vara bra. Det såg ut att vara två bra motståndare men båda dessa fick bakspår och det ser lovande ut på förhand, säger Mathias Andersson.

TVÅ HETA ÄNDRINGAR 

V86-1: Eventuellt ska 8 Order By Box utrustas med helstängt huvudlag för att bli kvickare från start.

V86-4: 2 U.B.Cool är segerlös efter att ha tävlat med skor runt om 21 gånger.