Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Supervinsten: Carina drog in 23 miljoner

Ett system tog hem den överlägset största vinsten på V75 under jackpotomgången på nyårsafton. 

Nu berättar kvinnan bakom supervinsten, Carina Jönsson, om den sagolika succén. 

– Jag skrek rakt ut och blev så glad, säger hon. 

Med 82 miljoner i potten och en omsättning på över 160 miljoner kronor var förväntningarna höga på årets sista V75-omgång. 

En dag som också motsvarade förväntningarna. Skrällarna avlöste varandra och endast ett fåtal system lyckades med bedriften att pricka in alla rätt. 

Men flest jubel utbröt förmodligen i Stockholm, där Carina Jönsson låg bakom nyårsomgångens klart störst vinst. 

Carina driver en ATG-butik i Sickla och totalt drog hennes system in otroliga 23 390 310 kronor. 

”Trodde först de drev med mig” 

Systemet såldes fem gånger och de 50 personer som köpt in sig i systemet belönades med 467 800 kronor var. Andelspriset: 125 kronor. 

– Jag börjar landa nu. Det är jätteroligt. Lite galet har det varit. Man var lite chockad, berättar hon. 

Carina visste själv inte vad hon ställt till med när ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog hörde av sig på torsdagskvällen. 

– Jag skrev jag till min kollega Björn att jag inte vågade titta. Så gick jag och gjorde i ordning på middagen i stället. Då ringde de från ATG… Jag trodde först de drev med mig, säger hon. 

Och när du förstod att det var sant? 

– Det var helt fantastiskt. Jag skrek rakt ut och blev så glad. Att äntligen få lyckas med något så fullt ut. Det var tredje gången jag fick sju rätt under den veckan. 

Hållit på med trav i 40 år 

Vad har du fått för respons från andelsköparna? 

– Det har varit hur mycket gratulationer som helst. En del har varit här och jag har fått blommor. Folk vågar inte gå ut på samma sätt men det har ringt väldigt mycket. Det känns så kul. Jag har hållit på med trav i hela mitt liv. Jag köpte min första spelbutik när jag var 19 år. Idag är jag närmare 60. Då var det också en annan tid. Att komma in som tjej och hålla på med hästar… Men min pappa hade travhästar. Så det finns i generna. 

– Det känns bättre att få dela med sig till så många än att vi bara hade varit tio. Det känns så kul att så många fick uppleva det. 

Carina hade dessutom en egen andel i systemet – som hon döpt till ”Tjejligan”. 

– ”Tjejligan” är min lilla själ. Det har den varit hela tiden. I början fick jag knappt ihop tre-fyra personer som ville vara med. Så jag har verkligen fått jobba ihop till kunderna jag har där nu. Men så fort jag öppnar den köper jag alltid en andel själv också. 

”Nu är jag travexpert” 

Blev det något firande? 

– Det var lugnt. Det var några över på middag så vi skålade och så. Sedan började folk ringa. 

Systemet byggde hon runt spik på Jorma Kontio och Ready Trophy i V75-4. Dessutom var Valkyria, som skrällvann i V75-1, hennes stora idé inför omgången. 

– Jag hade med henne på alla mina andelar och sa till kunderna i butiken att om det ska skrälla så är det där det skräller. Sedan hoppades jag på Jorma förstås. Då var det många kunder som sa emot. Vilket är roligt. Det är kul att diskutera. 

– Jag blev otroligt glad över att Jorma vann i fjärde och sa till min 15-årige son: Snart kan jag kalla mig travexpert. Då svarade han: Men är du inte redan det? Nej, det har jag svårt för, svarade jag då. När vi vunnit så skrek jag: Nu kan jag kalla mig det. Nu är jag travexpert, säger hon och skrattar.