Superstoet skrällde – efter kaxiga utspelet

Anders Lindqvists budskap inför Harper Hanovers: Spelarna har ingen koll. 

Då chockade Wild Love alla – förutom just Lindqvist. 

– Jag tror att hon tillhör en av världens bästa hästar, säger Lindqvist. 

Han håller till vardags till i Frankrike. 

Men lagom till Elitloppshelgen var Anders Lindqvist på plats tillsammans med sin Harper Hanovers-deltagare Wild Love. 

Lindqvist tränar hästen tillsammans med Bengt Simberg sedan en tid tillbaka, och var mycket förhoppningsfull inför miljonloppet. 

Anders Lindqvist har hela veckan uttryckt sin förvåning på Twitter över att hästen, som startade från spår femton, inte var mer betrodd. Och deklarerade inför loppet i V75 Direkt att ”spelarna inte hade någon koll”. 

– Hon har blivit bättre och bättre så jag trodde faktiskt att hon skulle vinna. Jag tror att hon tillhör en av världens bästa hästar. Jag har haft turen att ha väldigt bra hästar och hon är lika bra som dem, det gjorde att jag var så säker, säger Anders Lindqvist till SportExpressen. 

Dramatik under förberedelserna 

Wild Love vann loppet på en världsrekordtid efter en superspurt och efter loppet började Anders Lindqvist drömma om Prix d'Ameriqué.

– Ja, nu får vi drömma om det. Nu har vi visat att vi har en häst som kan vara med där. Nu får vi vara försiktiga. Bengt (Simberg) har lite rutin och nu ska han ha kvar henne i Sverige ett tag för han vill ju ha henne här. Vi får skaffa lite hjälp för nu har jag varit med henne sen hon åkte upp. Vi hoppas det går bra och vi ska försöka lägga upp ett bra träningsprogram för det här är en häst utöver det vanliga. Men hon är inte så enkel.

– Hon hoppade över ett dike i går när vi var ute och körde och det hade kunnat gå åt skogen. Men det gick bra så jag tog det som ett gott omen. Då blev jag ännu säkrare på seger. 

”Vill bli ihågkomna” 

Vad betyder den här segern för dig personligen?

– Jättemycket. Det är svårt att förklara. Jag är i slutet på karriären som travtränare och att få vinna en sådan här stor seger – det är stort. Ägaren frågade om vi inte skulle ta Stoeliten i stället men då sa jag vem kommer ihåg en vinnare av Stoeliten? Vi ska bli ihågkomna. 

Kevin Oscarsson körde hästen som vann på 1.11,9/3 180 meter voltstart, vilket är ett nytt världsrekord. Segern var värd en miljon kronor. 

Tvåa i loppet blev Who's Who, trea blev Digital Dominance.