Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Superstoet död: ”Varit en stjärna”

Foto: Janet Pers Sparthan / TR Media

Ett av Sveriges största stjärnston har gått ur tiden. 

Hilda Zonett drog in över 15 miljoner kronor i karriären och är det senaste stoet som tagit hem både Svenskt Travkriterium och Svenskt Travderby.

– Jag kan inte låta bli att tänka på positiva saker varje gång jag tänker på henne och hur unik hon var, säger Robert Bergh, som tränade hästen. 

Endast två svenska ston, Ina Scot och Queen L, har tjänat in mer pengar än vad Hilda Zonett gjorde under karriären. 

Nu har stjärnstoet gått bort. 

Något som Sulkysport var först med att rapportera under torsdagen. 

”Hela sitt liv har Hilda Zonett varit en stjärna, och vi på Västerbo är tacksamma och stolta över att få varit en del av Hildas sagolika historia”, skriver Michael Demmers på Västerbo Stuteris hemsida.

Bergh: ”En unik häst”

Robert Bergh tränade stoet som vann både Svenskt Travkriterium och Svenskt Travderby under karriären. 

Totalt tog Hilda Zonett 49 segrar och drog in 15 434 377 kronor. 

– Jag fick ett sms av Demmers en halvtimme efteråt. En unik häst. Jag kan inte låta bli att tänka på positiva saker varje gång jag tänker på henne och hur unik hon var. Att man fick se ett superproffs inom travvärlden, säger Robert Bergh. 

Bergh fortsätter: 

– Det mesta jag kommer ihåg med henne, varje gång efter ett lopp hon förlorat så gick hon och ruskade på svansen. Hon var så sur och förbannad över att hon förlorat lopp. Hon ruskade till mig med svansen när vi joggade hem, säger han och skrattar. Det visar vilken madame det var, hon var där för att vinna loppen.