Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superskrällen på V86: Vann till 0,55 procent

Foto: LENA EMMOTH / TR Media

Två stjärnsmällar på Solvalla såg till att V86-utdelningen drog i höjden på onsdagen.

När dammet lagt sig återfanns endast fyra system med alla rätt och de belönades med över två miljoner kronor vardera.

Claes Sjöström satte tonen direkt när han hittade fritt spurtutrymme med dunderskrällen IdreamIcanfly i en lucka som egentligen inte skulle ha funnits. Men tack var att den utvändige hästen bröt ut kunde tvåprocentaren spurta ner favoriten Inspector.

– Hon gjorde en jättebra insats och fick ett perfekt lopp serverat i dag. Men hade inte Svantes (Ericsson) häst brutit ut in på upploppet hade jag aldrig kommit ut, kommenterade hemmatränaren.

I loppet efter kom nästa kalldusch för en stor majoritet av spelarna när forne snowboardstjärnan Janne Korpi kastade loss pappa Pekkas Queen Adele som spurtade till överlägsen triumf. Oddstavlan visade 77 gånger pengarna på vinnarspelet och V86-värdet sköt i höjden.

Dubbelt Goop från spets

I övriga V86-avdelningar på huvudstadsbanan praktiserade Björn Goop ”spets och slut”. Först med egentränade italienskan Anita Roc och därefter med Diederik Meilink-tränade Reverend Wine.

– Det blev drömscenariot som jag hade tänkt innan, men man vet aldrig. Det var riktigt skönt! sa Meilink.

Nederländskt på Åby

Åbytravet gästades av flera hästar från Nederländerna och i stoloppet blev det dubbelseger för tulpanlandet när Paul J P Hagoorts kapable men osäkre Zante Grif (Robin Bakker) höll ordning på benen och vann via en tung långspurt före Zuleika Font.

Lutfi Kolgjini har endast två pinnar kvar till 2 000 segrar som kusk efter att han bombat till ledningen med sonen Adrians Redneck Woodland och därifrån inte gett storfavoriten Reddington skuggan av en chans.

Kim Moberg gjorde resan till Göteborg med pappa Svante Båths Louie Brodde och det gjorde hon rätt i. Hästen spurtade till mycket enkel triumf.

Ingo övertygade när han från ledningen tog andra raka segern för sin tränare Christoffer Eriksson.

Harry Boy bakom en av miljonvinsterna

Bland de fyra vinnande systemet drog ett Tillsammans-system, inlämnat på ATG.se för över 2 000 kronor, in mest pengar, närmare 3,1 miljoner kronor. Övriga åttarättskuponger fick strax över två miljoner kronor och av dessa var ett system inlämnat hos Coop Konsum Nian i Gävle för 720 kronor och ett hos Coop Storfors för 450 kronor. En spelare på Gotland tog hjälp av Harry Boy och betalade 576 kronor för sin kupong hos Östertulls Kiosk och Tobak i Visby.

Ola Johansson, Kanal 75