Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Superskräll i ”Harpers”: ”Det trodde jag aldrig”

Handsome Brad såg ut att gå mot segern i storloppet Harper Hanovers på Solvalla. 

Då kom skrällen Eelis som skjuten ur en kanon – och vann loppet. 

– Det här en av de roligaste segrarna som jag har varit med om. Det är ett stort lopp och det är min egen uppfödning som vinner, säger Timo Nurmos efter segern. 

Det blev en dramatisk avslutning på lördagens V75-omgång på Solvalla, när det klassiska långloppet Harper Hanovers avgjordes. 

Handsome Brad, en av loppets förhandsfavoriter, ledde med några längder när det var dags för upplopp – men var trots det aldrig nära att vinna. 

Utvändigt stod nämligen Timo Nurmos Eelis för en vansinnig spurt, och vann klart framför en fullsatt E-läktare på Solvalla. 

– Den solklart svåraste vinnaren någonsin att hitta i Harper Hanovers, säger experten Micke Nybrink i TV4:s sändning. 

”Det är det största jag vunnit”

I sulkyn satt den finländska kusktalangen Olli Koivunen som inför loppet inte hade några segertankar. 

– Det här är helt otroligt häftigt. Vi kommer inte i väg som jag velat men det blev bra för vi kunde köra i ett jämnt tempo. Hästen kändes bra hela vägen, jag trodde inte vi skulle slå Handsome Brad men sen hände det grejer när jag ryckte norsken. Han var otroligt bra, säger han efter loppet. 

– Det är det största jag har vunnit. Det är så stort att få vinna det här på Solvalla inför den här publiken. 

Nöjd efter loppet var naturligtvis även tränaren Timo Nurmos. 

– Det här en av de roligaste segrarna som jag har varit med om. Det är ett stort lopp och det är min egen uppfödning som vinner. Hästen är dessutom döpt efter min morfars bror, han var väldigt viktig för mig, säger Nurmos på stallbacken efter triumfen. 

”Det är ett framtidsnamn” 

Han berättar att hästen var sjuk förra starten och att det är mycket som behöver stämma för att det ska gå vägen i ett sådant här lopp som Harpers Hanovers. Även om just Timo vunnit loppet tidigare med Mellby Viking och Scargel. Men den här segern var något extra. 

– Det är svårt att beskriva. Men det var en av de roligaste vinsterna helt klart.

Vad säger du om din kusk Olli Koivunen? 

– Hans pappa är ju duktig kusk i Finland. Men Olli har jobbat hos mig och det är kul att han får chansen. Det är ett framtidsnamn, det är otroligt kul. Det är kul för hans skull att han får vinna sådana här lopp. 

Kretsen runt hästen tilldelades i och med segern förstaprissumman på 900 000 kronor.