Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supermötet ställs in: ”Går inte förbereda”

Foto: Mikael Rosenquist
Foto: LJ / TR Media

Supermötet mellan fyraåringsstjärnorna Hail Mary och Ecurie D. har länge varit en snackis. 

Men travälskarna får vänta på den duellen. 

Det tänkta mötet på Vincennes den 27 december blir nämligen inte av. 

– Det har blivit brodd och lite snö i Sundsvall så det går inte att förbereda för ett sådant lopp med honom, säger tränaren Robert Bergh till Trav365. 

Fyraåringarna Hail Mary och Ecurie D. är två av världens hetaste travhästar. 

Duon har dominerat på travbanorna i år – men har ännu inte fått tillfälle att mötas. 

Den 27 december var tanken att båda skulle komma till start i storloppet Critérium Continental på den franska banan Vincennes, men så blir det inte. 

Dementerar franska uppgifterna 

För Hail Mary väntar nu i stället vintersemester. Det säger tränaren Robert Bergh till Trav365. 

– Det har blivit brodd och lite snö i Sundsvall så det går inte att förbereda för ett sådant lopp med honom. Med dessa förutsättningar så tror vi helt enkelt inte han kommer fungera att göra en ”lill-comeback” med, säger han till sajten. 

Att det skulle röra sig om en inflammation i ett ligament, som franska Paris Turf rapporterade under tisdagen, stämmer alltså inte. 

– De uppgifterna om att han skulle haft någon inflammation eller något sådant är i så fall mer än vad jag känner till. Vart de ryktena om inflammationen kommer ifrån har jag ingen aning om, säger Robert Bergh till Trav365.