Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Superlöftet kör nya favoriten: ”Mästare”

Francois Lagadeuc.
Foto: LJ / TR Media

Efter strykningen på Face Time Bourbon pekar flera experter ut femårige Hohneck som segerkandidat i Prix d'Amerique.

Inte otänkbart, menar kusklöftet Francois Lagadeuc.

– Hästen är fruktansvärt bra. En riktig mästare, säger han till Equidia. 

Seger i Criterium Continental och Prix de Croix.

Unge Hohneck visar storartad form inför Prix d'Amerique.

Och efter strykningen på Face Time Bourbon och avhoppet från Don Fanucci Zet ligger vägen öppen för Hohneck att ta sin första seger i världens största travlopp.

– Han är en mästare. Hästen har mognat och gått framåt i vinter, han imponerar oerhört mycket på mig. Få hästar besitter en liknande tempoväxling som han gör. Speciellt i sulky... där är han fruktansvärt bra, säger kusken Francois Lagadeuc till Equidia.

”Min häst ger mig självförtroende”

Lagadeuc själv pekas ut som nästa stora kuskstjärna i Frankrike och vann ihop med Hohneck sitt första grupp 1-lopp med i Criterium Continental i vintras.

Ett lopp som tidigare vunnits av bland annat Timoko, Bold Eagle – och just Face Time Bourbon.

– Prix d'Amerique kommer så klart bli ett helt annat race utan ”FTB”. Men jag tycker att jag redan från början hade en god segerchans. Och visst, även om man får drömma är det inte läge att sväva iväg. För att vinna måste du ha rätt lopp och lite tur. Men min häst ger mig självförtroende och jag känner mig lugn, säger Lagadeuc.

Gammelfarfar vann 1985

Det är tredje gången 28-åringen kör världens största travlopp: 2019 slutade han oplacerad med Valko Jenilat och i fjol diskades han ihop med Looking Superb.

Men Prix d'Amerique-triumfer finns i blodet. 1985 vann gammelfarfar Maurice Corniere som delägare i Lutin d'Isigny, rattad till seger av Jean-Paul André.

– Jag var inte född då, men har sett om loppet flera gånger och kan det utantill. Det ger mig gåshud varje gång. Min familj hade en oerhörd tur att få vara med på ett hörn i en sån fantastisk häst