Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12
Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12

Superinsats gav
storloppsseger

Publicerad

Favoriten motsvarade förväntningarna i Drottning Silvias Pokal.

Cash Crowe vann från sämsta möjliga utgångsläge – efter en synnerligen stark prestation.

– Hon var fantastisk – bäst i kullen, säger tränaren Petri Puro i TV12 efter segern.

Drottning Silvias Pokal hägrade på Åbytravet under lördagseftermiddagen.

Som första lopp på V75 gick loppet, som alltså ger en miljon kronor till vinnaren – och det blev ren och skär uppvisning.

Favoriten Cash Crowe med Johnny Takter i sulkyn startade från ett tufft tolftespår, men väl i loppet var det inget snack om saken.

Tränaren: "Hon var fantastisk"

Med varvet kvar låg ekipaget sist i fältet, men då tog hästen tag i grejerna på riktigt. Johnny Takter skickade ut ekipaget i tredjespår, där hon fick gå utan draghjälp hela slutvarvet.

Detta gjorde emellertid ingenting alls. Över upploppet seglade Cash Crowe ifrån sina konkurrenter på tillsynes pigga ben, och segern var aldrig hotad.

– Hon var fantastisk. Vi lyckas med att lätta henne och hon såg fin ut. Hon är bäst i kullen, säger tränaren Petri Puro i TV12.

Superlativen haglade i studion

Även experterna i studion var mäkta imponerande över insatsen.

– Det går egentligen inte att vinna drottningen på det här sättet. Först i tredjespår och tar ned allihopa… Hon visar alla kvalitéer som en topphäst ska ha. Det var fantastiskt bra, säger Anders Malmrot, och får medhåll av Per Skoglund:

– Ja jösses vilken superstar. Ett otrolligt mäktigt slutvarv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag