Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sundberg historisk – nådde 1000 segrar

Hans-Owe Sundberg.
Foto: ML / © ALN Pressbild AB

Hans-Owe Sundberg, 71, blev historisk under tisdagskvällens tävlingar i Eskilstuna.

En trippelseger av stallets hästar innebar att Sundberg nådde 1000 tränarsegrar.

– Jag har ju kört och vunnit många lopp men det här smäller lite högre, säger han till Travronden.

Hans-Owe Sundberg tog klivet in i tusenklubben som kusk redan 1994. Under tisdagskvällen nåddes en ny milstolpe i hans framgångsrika karriär. Med endaste 23 hästar på träningslistan såg tre av dem till att vinna lopp i Eskilstuna. 

Det började direkt i det inledande loppet där det treåriga Ready Cash-stoet Great Skills imponerade stort på tiden 1.15,3/2140 vid en överlägsen seger i debuten. Direkt i loppet efter blev det en ny tränarseger när treårige Gambino Brick tog sin första triumf i karriärens tredje start. 

”Det var skojigt!”

Sedan i kvällens sista lopp, som var ett P21-lopp, körde Hans-Owe själv Bella M.J. som blev trea, samtidigt som han fick se Tomas Pettersson styra in stallets andra häst Ole till seger. Därmed var tränarseger nummer 1000 ett faktum.

– Det var skojigt! Kan väl vara skönt att ha vunnit tusen segrar som tränare innan man trillar av pinnen, säger Hans-Owe Sundberg till Travronden.

– Jag har ju kört och vunnit många lopp men det här smäller lite högre, definitivt. Stallet har aldrig varit jättestort heller, så det känns bra att ha nått tusen.

Bland Hans-Owe Sundbergs största segrar märks Sweden Cup och Årjängs Stora Sprinterlopp med Scarlets Aino.