Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sulkykonstnären släpper bok om sitt liv

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Superkusken Johnny Takter ska släppa sin självbiografi tillsammans med travjournalisten Henrik Ingvarsson

Johnny Takter, 61, räknas som en av de främsta inom svenska travvärlden och har vunnit över 3 800 lopp. Den största vinsten kom 2010 då han vann Elitloppet med hästen Iceland. Han är född i Linköping och har Jägersro som hemmabana. I maj 2021 släpper den legendariske sulkykonstnären Johnny Takter sin självbiografi.

– Det känns som att det är min tur nu. Jag har fått en del propåer genom åren, men det har inte känts rätt. När jag fick frågan från den här konstellationen kändes det bra i magen. Det är viktigt för mig att boken skrivs och produceras på rätt sätt. Den kommer vara jordnära, öppenhjärtig, känslig och mångfacetterad. Som mig och som jag vill ha den. Det är jag trygg med nu, säger Johnny Takter i ett pressmeddelande.

”Han är en udda personlighet inom travvärlden”

Boken kommer att skrivas av travjournalisten och författaren Henrik Ingvarsson. Han ser fram emot utmaningen och uppdraget.

– Jag har pratat med Johnny om det tidigare. Det kändes som rätt tid för att summera hans intressanta liv. Vi har haft flera samtal och snart ska skrivprocessen komma i gång på allvar.

Hur har det varit att samarbeta med Johnny Takter?

– Det har bara varit bra. Vi har klickat bra eftersom att vi är rätt lika som personer. Känslan är att vi har hittat en bra personkemi vilket är viktigt.

Vad kan läsarna förvänta sig av boken?

– Han har en väldigt udda personlighet inom travbranschen. De flesta inom branschen är trav 24 timmar om dygnet, men för Johnny är det annorlunda. Det finns mycket skörhet som jag vill gå in på djupet på och utforska mer. Samtidigt så vill jag framhålla hur skicklig han är med hästar.

Henrik Ingvarsson har fått motta positiva kommentarer om boken och många ser fram emot släppet.

– Vi gick ut med det under tisdagen och hittills har det bara varit positivt. Vi har redan fått beställningar på böckerna, särskilt från hans hemmabana, Jägersro. Vi hoppas att boken kommer leva upp till förväntningarna.