Foto: LARS JAKOBSSON
 Foto: LARS JAKOBSSON

"Sudden" har flyttat hem sina dyrgripar

Publicerad

För en tid sedan flyttade hockeyikonen Mats Sundins, och stall Droads, sina stjärnhästar hem från Frankrike till Sverige. 

Nu återfinns de hos travtränaren Peter Untersteiner – som berättar om samarbetet i senaste avsnittet av Untersteiners. 

– Det är bara stimulerande och de satsar på fina hästar, säger Peter Untersteiner.

Peter Untersteiner blev vald till årets tränare på hästgalan i fjol. Och när Mats Sundin, och ägargänget i Stall Droad, skulle flytta hem sina två hästar från Frankrike föll valet på honom.

En av hästarna är Worrywart.

– Det är en treåring som vi fick i träning för ett par månader sedan. Det är Mats Sundin som är med och deläger. Det är en känd ägargrupp, de är ett par ägare, men han är väl mest känd. 

"Var på fint sätt"

– Worrywart vann på Halmstad i veckan, på 15,6 i debuten. Det var på ett fint sätt måste jag säga och det är min snabbaste debutant, fortsätter han.

Mats Sundin var som lagkapten i NHL känd för att lyfta alla i sin omgivning, men någon extra press känner Peter inte.

– Det är bara stimulerande och de satsar på fina hästar, säger Peter Untersteiner.

Dröjer innan Nimbus är tillbaka

Stall Droyad har ytterligare en häst hos Untersteiner – glänsaren Nimbus C.D. Men det lär dröja innan den tidigare Jubileumspokal-vinnaren är ute på banan igen. 

– Nimbus C.D. hade dålig kondition då han kom från Frankrike. Vi börjar om lite från början och han får äta upp sig, så det tar ett par månader kvar innan han är aktuell för en start, säger Peter Untersteiner. 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag